Gündem Emekliler müjdeli haber! Bayram ikramiyeleri ödenmeye başladı ve...

Emekliler müjdeli haber! Bayram ikramiyeleri ödenmeye başladı ve...

16.08.2018 - 09:35 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı için heyecanlı bekleyiş devam ederken emekliler de Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman verileceği ile ilgili aramalarını sürdürüyordu. Milyonlarca emeklinin beklediği müjdeli haber ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinin ne zaman verileceğini resmen açıkladı. Peki Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

Emekliler müjdeli haber Bayram ikramiyeleri ödenmeye başladı ve...

Kurban Bayramına kısa bir süre kala emekli maaşları ve bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihte vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Milyonlarca emekli hükümet tarafından yapılacak olan açıklamayı beklerken müjdeli haberler peş peşe geldi. Geçtiğimiz hafta bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihi açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklamalarının ardından dün akşam saatlerinde de emekli maaşlarına ilişkin hükümetten açıklama geldi. Peki Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Haberin Devamı

Maaş müjdesi

SGK’dan yapılan açıklamada ise emekli ve hak sahiplerinin Kurban Bayramı tatiline rastlayan günlerdeki gelir ve aylık ödemelerinin öne alındığı belirtildi. Açıklamada, “Emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylıkları, 18 Ağustos’tan itibaren bankamatiklerden, 20 Ağustos’ta bankalardan ödenecek” denildi.

BAYRAM İKRAMİYELERİNİN ÖDENECEĞİ TARİH BELLİ OLDU!

İkramiyeler, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bugün, Emekli Sandığı emeklilerine ise yarın ödenecek. Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemesi dosya başına 1000 TL olarak yapılıyor.

Birden fazla dosyadan aylık alan emeklilere hisse oranı yüksek olan dosyadan tek bir ikramiye ödeniyor. Vefat eden sigortalılardan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, ikramiye ödeniyor. Bu kapsamda 11.7 milyon kişiye 10.4 milyar TL ödenecek.