Samsun EMEKLİ RESİM ÖĞRETMENİNİN AHŞAP TUTKUSU

EMEKLİ RESİM ÖĞRETMENİNİN AHŞAP TUTKUSU

16.07.2015 - 10:34 | Son Güncellenme:

.

EMEKLİ RESİM ÖĞRETMENİNİN AHŞAP TUTKUSU

Samsun’da 35 senedir hediyelik ahşap el sanatları yapan emekli öğretmen, el işçiliğiyle ahşapları özenle işleyerek birbirinden ilginç eserler ortaya çıkarıyor.
Samsun’da 55 yaşındaki resim öğretmeni Ayhan Semiz, 27 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli oldu. Öğretmenlik yaptığı zamanlarda boş vakitlerini ahşap işleriyle uğraşarak değerlendiren Semiz, emekli olduktan sonra 2 yıl boyunca yaptığı ürünleri sokaklarda vatandaşların beğenisine sundu. 9 senedir emekli olan Semiz, 7 yıl önce Yabancılar Pazarı’nda dükkan açtı. Naht sanatıyla uğraşan emekli resim öğretmeni, sağlık problemleri nedeniyle çok sevdiği mesleğine 1 yıl daha devam edebileceğini belirtti.
"BAYRAMDA UCUZ HEDİYELERLE SEVDİKLERİNİZİN GÖNLÜNÜ KAZANABİLİRSİNİZ"
Bayramda vatandaşların sevdiklerini ucuz hediyelerle sevindirmesi için ahşap anahtarlık çeşitlerini bollaştırdığını belirten emekli resim öğretmeni Ayhan Semiz, “27 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli oldum. Şimdi de kendi yaptığım çalışmaları halka sunmaya çalışıyorum. Yaklaşık 35 yıldır bu işlerle uğraşıyorum. Öğretmenlik yaptığım zamanlarda da fırsat buldukça ahşap sanatı ile ilgileniyordum. Burada genellikle küçük objeler yapıyorum. Büyük objeler yaptığım zaman hem emeğimin karşılığını alamıyorum hem de vatandaşlar pek ilgi göstermiyor. Burada daha çok ahşap anahtarlıklar yapıyorum. Tabaklara, bardaklara her türlü materyalin üstüne yazı yazıyorum. Bayram için de bol miktarda anahtarlık hazırladım. Çeşitleri bollaştırdım. Vatandaşlar bayramda sevdiklerini ucuz hediyelerle sevindirsin diye bu bayramda anahtarlıklara yoğunlaştım. Vatandaşlar genelde elbise gibi ürünler almak için buraya gelse de anahtarlıkları görenler fiyatının uygun olduğunu da öğrenince anahtarlık almadan yapamıyorlar. Bu zamanlarda zaten Samsun’a başka şehirlerden insan gelişi oluyor. Onlar da yoğun şekilde bizim ürünlerimize ilgi gösteriyor. Türkiye’de insanlar emekli olduklarında genelde evlerine çekilir ve başka bir işle uğraşmaz. Ama ben hayatım boyunca böyle yapamadım. Sanatla uğraşan insanlar hayatlarında hiç boş duramazlar. Sürekli bir şeyler üretmeye çalışırlar. Zaten sanatçıların yapısında bu vardır. Ama artık bu işten de emekli olma vaktimin geldiğini hissediyorum. Bu yaptığım iş sağlığımı tehdit etmeye başladı. Bütün gün tozun içerisinde çalışmaktan artık ciğerlerimin rahatsız olduğunu hissediyorum. Bu işi 1 sene daha sürdürmeye devam edeceğim. Sonra da çok sevdiğim bu mesleğimi sağlık sorunlarım nedeniyle bırakacağım” dedi.
Semiz, el işçiliğiyle yaptığı anahtarlıkları 3 liradan sattığını sözlerine ekledi.