Gündem Emeklilik Bilgileri Ve Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti

Emeklilik Bilgileri Ve Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti

04.07.2015 - 15:36 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarınızı internet üzerinden hızlıca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Emeklilik Bilgileri Ve Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti

Hayatımızı sürdürebilmek ve ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek adına, her birimiz, ya bir meslek edinerek ya da belli bir mesleğimiz olmadan, iş yaşamına karışmaktayız. Kimimiz çok küçük yaşlarda, kimimiz ise daha sonraları bir şekilde kendimizi iş yaşamında bulmaktayız. Tabi bu durum da geçici olacaktır. Çünkü eğer sigortalı bir işte çalışıyor iseniz, belli bir süre çalıştıktan sonra, devlet sizi emekliye ayıracaktır. Tercihe göre, kimi vatandaşlar emekli olduktan sonra da aktif bir şekilde çalışmaya devam etmektedir. Devlet, belli bir süre sigortalı olarak çalışmış olan vatandaşları, emekliliğe ayırdıktan sonra, onlara, kendilerini ve ailelerini geçindirebilmeleri adına, maddi imkan sağlamak durumundadır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yani, devlet, emekliye ayrılmış olan vatandaşlarına, aylık belli bir miktar ödeme yapmak durumundadır. Zaten, sigortalı olarak çalışmış olan bir kişinin, çalıştığı süreç boyunca, her ay almış olduğu maaşın bir kısmı, emeklilik için ayrılmaktadır. Yani, sigortalı olarak çalışan her vatandaş, her ay maaşının bir kısmını prim ödemeleri için ayırmaktadır. Tabi burada dikkat edilmesi gerekilen nokta şudur ki, emeklilik için ayrılmış olan bu miktar, bağlı olarak çalışılan her kurum için farklı şekillerde tahsil edilmektedir. İşte tam bu noktada, şimdi anlatacağımız konu önem kazanmaktadır. O zaman şimdi, emeklilik hesaplaması nasıl yapılıyormuş bir göz atalım;

Haberin Devamı

Emeklilik hesaplaması, SGK’nın her bir alt kurumu için farklı şekillerde yapılmaktadır. Haberimizin devamında, ssk (4A), bağkur (4B) ve emekli sandığı (4C) kurumları için farklı şekillerde düzenlenmiş emeklilik hesaplamasının bilgisine ulaşabilirsiniz.

SSK yani 4A kurumu için emeklilik hesaplaması;

Yeniden düzenlenmiş olan adı ile ismi 4A olan, SGK’nın SSK birimine bağlı olarak, emekliliğine kadar çalışmış olan vatandaşlar; SSK yani 4A kurumu için, web üzerinden hizmet sunan emeklilik hesaplaması uygulaması ile, emeklilik tarihlerini gerçeğe en yakın olacak şekilde hesaplayabilirler. Bu durumda, SSK birimine yani 4A birimine bağlı olarak çalışan biri iseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilmeniz mümkündür;

Burada SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, burada yer alan"4A Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada; "doğum tarihinizi""işe giriş tarihinizi" "ilk tescil tarihinizi"ve"prim günlerinizi" sistemde yer alan bu bölümlere yazınız.

Bu arada, SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenmektedir.

Haberin Devamı

Bağkur yani 4B kurumu için emeklilik hesaplaması;

Yeniden düzenlenmiş olan adı ile ismi 4B olan, SGK’nın Bağkur birimine bağlı olarak, emekliliğine kadar çalışmış olan vatandaşlar; Bağkur yani 4B kurumu için, web üzerinden hizmet sunan emeklilik hesaplaması uygulaması ile, emeklilik tarihlerini gerçeğe en yakın olacak şekilde hesaplayabilirler. Bu durumda, Bağkur birimine yani 4B birimine bağlı olarak çalışan biri iseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilmeniz mümkündür;

Burada, Bağkur yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonrasındaki aşamada, burada yer alan"4B Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada;"Emeklilik türünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğum tarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyet derecenizi" "Erken yaşlanma"durumunuz varsa onun bilgisini ve "Bakıma muhtaç malül çocuğunuz" varsa onun da bilgisini,sistemde yer alan ilgili bölümlere yazınız.

Haberin Devamı

Son olarak, "tamam" seçeneğine tıklayınız.

Emekli Sandığı yani 4C kurumu için emeklilik hesaplaması;

Yeniden düzenlenmiş olan adı ile ismi 4C olan, SGK’nın Emekli Sandığı birimine bağlı olarak, emekliliğine kadar çalışmış olan vatandaşlar; Emekli Sandığı yani 4C kurumu için, web üzerinden hizmet sunan emeklilik hesaplaması uygulaması ile, emeklilik tarihlerini gerçeğe en yakın olacak şekilde hesaplayabilirler. Bu durumda, Emekli Sandığı birimine yani 4C birimine bağlı olarak çalışan biri iseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilmeniz mümkündür;

Burada, Emekli Sandığı (4C) kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız. Ardından ise;"Doğum tarihinizi" "Cinsiyetinizi" ve "Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi"sistemde bulunan ilgili alanlara yazınız.