Gündem Emeklilik Tarihi Nasıl Hesaplanır? Ne Zaman Emekli Olurum Hizmetleri

Emeklilik Tarihi Nasıl Hesaplanır? Ne Zaman Emekli Olurum Hizmetleri

16.07.2015 - 14:10 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik tarihinizi kolayca hesaplayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm ayrıntılar haberimizde!

Emeklilik Tarihi Nasıl Hesaplanır Ne Zaman Emekli Olurum Hizmetleri

Hayatlarının belli bir süresini çalışarak geçiren vatandaşlar çalışma hayatları bittikleri zaman rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilmek için emekli olmak ister. Vatandaşlar belli yaşlara geldikten sonra çalışma hayatlarını sonlandırırlar ve hayatlarını devam ettirebilmek için emekli olmalıdırlar. Emekli olabilen vatandaşların çalışma hayatı bittiği zaman emekli olurlar ve emekli maaşı sayesinde rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilirler. Vatandaşların emekli olabilmek için bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. İş hayatını sürdüren vatandaşlar çalıştıkları işe göre bazı kurumlara bağlı şekilde çalışabilirler. Bağlı oldukları kurumlara her ay düzenli olarak prim veya sigorta yatırmaktadırlar. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşların sigortalarını çalıştıkları iş yeri yatırmaktadır. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar da primlerini kendileri ödemektedirler. Vatandaşlar bu yatırılan primler ve sigortalar sayesinde emekli olabilirler.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Emekli olabilmek için bu yatırılan prim ve sigortaların tamamlanması gerekmektedir. Ayrıca vatandaşın emekli olabilmesi için emeklilik yaşının gelmiş olması gerekmektedir. Primlerini tamamlayan ve emeklilik yaşı gelmiş olan vatandaşlar bağlı oldukları kurum tarafından emekli olabilirler ve bağlı oldukları kurum tarafından emekli maaşı alabilirler. Vatandaşlar bu emekli maaşı sayesinde çalışma hayatları bittiği zaman rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilir. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları tek bir çatı altında toplanarak Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmuştur. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışmaktadırlar. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar primlerini ve sigortalarını Sosyal Güvenlik Kurumuna yatırmaktadır. Bu yatırılan primler ve sigortalar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşların hastane ve kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır. Ayrıca yatırılan primler ve sigortalar tamamlandığı zaman vatandaşı Sosyal Güvenlik Kurumu emekli yapmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşlar sigorta ve emeklilik ile ilgili tüm işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumundan yapabilmektedir. Ülkemizde internet uygulamasını en iyi kullanan kurumlardan bir tanesi Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşlar için çeşitli uygulamalar ve hesaplama programları geliştirmiştir. Vatandaşlar bu uygulamalar ile bazı işlemlerini halledebildiği gibi emeklilik hakkında da bazı bilgilere ulaşabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirdiği uygulamalardan bir tanesi de ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. Vatandaşlar Ne zaman emekli olurum uygulaması ile çalışırken emekli olabilecekleri tarihi öğrenebilir. Vatandaşlar bu uygulamaya bazı emeklilik ve sigorta bilgilerini girerek hesaplama işlemini tamamlayabilirler. Hesaplama işlemi için gerekli olan bilgilerden bazıları; SSK prim ödenen gün sayısı, sigortalı olarak hizmete başladığı gün, sigortalı olarak çalıştığı gün sayısı gibi bilgileri hesaplama programına girmeniz gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulamasını her kurum için farklı şekillerde geliştirmiştir. Yani SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları için farklı ne zaman emekli olurum uygulamaları bulunmaktadır.

Haberin Devamı

SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemi yapabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK kurumu için geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. İlk olarak üst tarafta bulunan cinsiyet, doğum tarihi ve hizmete başlama tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Sağ tarafta bulunan özel durum bilgileri de belirtilmelidir. Maluliyetiniz veya erken yaşlanma durumunuz var ise bunu seçeneklerden seçerek belirtebilirsiniz. Alt tarafta ilk olarak sistem SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik veya sanatçı olarak geçirdiğiniz gün sayısı, fiili gün sayınız, yurt dışı gün sayınız ve son olarak 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Tüm bu bilgiler sisteme girildikten sonra vatandaşlar emeklilik yaşlarını öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemi yapabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun Bağ-Kur kurumu için geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra emeklilik bilgileri kısmında emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihi bilgileri girilmelidir. Özel durum bilgilerinde ise maluliyet durumunuz ve erken yaşlanma durumunuzu seçeneklerden seçerek belirtmelisiniz. Bakıma muhtaç malul çocuğunuz var ise bunu da belirtmelisiniz. Bu işlemlerin ardından vatandaşlarımız emeklilik yaşını öğrenebilmektedir.

Haberin Devamı

Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemi yapabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun emekli sandığı kurumu için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak doğum tarihinizi ve cinsiyetinizi seçmelisiniz. Ardından hizmete başlama ve bitiş tarihlerinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Son olarak emeklilik türünü de seçtikten sonra emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar emeklilik yaşını öğrenebilir.