Gündem Emeklilik Tarihi Nasıl Hesaplanır ve Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti Nasıl Kullanılır?

Emeklilik Tarihi Nasıl Hesaplanır ve Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti Nasıl Kullanılır?

22.07.2015 - 13:49 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik tarihinizi kolayca hesaplayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm ayrıntılar haberimizde!

Emeklilik Tarihi Nasıl Hesaplanır ve Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti Nasıl Kullanılır

Artık, ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabileceğiniz bir program bulunmaktadır. Bahsi geçen bu, ne zaman emekli olurum uygulaması, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun koordine edip, vatandaşların kullanımına sunmuş olduğu bir sanal uygulamadır. Ne zaman emekli olurum uygulaması; sigortalı olarak başlayıp, belli bir süre çalıştıktan sonra, hangi tarihte ya da hangi yaşta, emekli olacağınızı hesaplamaya yarayan sanal bir uygulamadır. Ne zaman emekli olurum uygulaması, emekli olunacak tarihin ya da emekli olunacak yaşın, bilgisini tahmini olarak hesaplamaktadır. Bu nedenle, ne zaman emekli olurum uygulaması, sadece yaklaşık olarak bir emeklilik yaşı ya da tarihi vermektedir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Ne zaman emekli olurum uygulaması, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak hizmet gösteren; SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumları için farklı şekillerde hazırlanmış olan sistemler üzerinden faaliyet göstermektedir. Yani bu durumda, bağlı olarak çalışılan bu kurumlara göre, emeklilik hesaplaması da değişim gösterecektir. Bizler de, bu haberimizde, bahsi geçen bu üç kurum için, emeklilik hesaplamasının nasıl yapılacağını anlatmış bulunmaktayız. Şimdi, internet üzerinden SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumları için, ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl faaliyet gösteriyormuş bir bakalım. Buna göre;

Haberin Devamı

SSK yani 4A kurumu için "Ne Zaman Emekli Olurum" sistemi

Yukarıda da değindiğimiz gibi, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani SGK nın, alt birimlerinden biri olan SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar, şimdi anlatacağımız gibi, ne zaman emekli olabileceklerini, gerçeğe en yakın şekilde hesaplayabilmektedirler. Buna göre, SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, şu şekilde emeklilik hesaplaması işlemlerini yapabilirler;

§ Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden ve internet aracılığı ile,SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

§ Hemen sonrasında, burada yer alan"4A Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

§ Daha sonraki aşamada; "doğum tarihinizi""işe giriş tarihinizi" "ilk tescil tarihinizi"ve"prim günlerinizi" sistemde yer alan bu bölümlere yazınız.

§ Bu arada, SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenmektedir.

BAĞ-KUR yani 4B kurumu için "Ne Zaman Emekli Olurum" sistemi

Hemen biraz önce de değindiğimiz gibi, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani SGK nın, alt birimlerinden biri olan BAĞ-KUR yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar, şimdi anlatacağımız gibi, ne zaman emekli olabileceklerini, gerçeğe en yakın şekilde hesaplayabilmektedirler. Buna göre, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, şu şekilde emeklilik hesaplaması işlemlerini yapabilirler;

Haberin Devamı

§ Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden ve internet aracılığı ile, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

§ Hemen sonrasındaki aşamada, burada yer alan"4B Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

§ Daha sonraki aşamada;"Emeklilik türünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğum tarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyet derecenizi" "Erken yaşlanma"durumunuz varsa onun bilgisini ve "Bakıma muhtaç malul çocuğunuz" varsa onun da bilgisini,sistemde yer alan ilgili bölümlere yazınız.

§ Son olarak, "tamam" seçeneğine tıklayınız.

Emekli Sandığı yani 4C kurumu için "Ne Zaman Emekli Olurum" sistemi

Haberin Devamı

Haberimizin başında da değindiğimiz gibi, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani SGK nın, alt birimlerinden biri olan Emekli Sandığı yani 4C kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar, şimdi anlatacağımız gibi, ne zaman emekli olabileceklerini, gerçeğe en yakın şekilde hesaplayabilmektedirler. Buna göre, Emekli Sandığı yani 4C kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, şu şekilde emeklilik hesaplaması işlemlerini yapabilirler;

§ Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden ve internet aracılığı ileEmekli Sandığı yani 4C kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız. Ardından ise;"Doğum tarihinizi" "Cinsiyetinizi" ve "Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi"sistemde bulunan ilgili alanlara yazınız.

Haberimizi sonlandırırken internet üzerinden emeklilik hesaplaması yapılmasının aslında ne kadar pratik bir işlem olduğunu da göstermiş olduk. Sizler de, dilediğiniz zaman internet aracılığı ile ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz.