Gündem Emeklilik yaşı hesaplamaları ve ne zaman emekli olurum uygulamaları

Emeklilik yaşı hesaplamaları ve ne zaman emekli olurum uygulamaları

31.03.2015 - 12:39 | Son Güncellenme:

Emeklilik yaşını hesaplamak ne zaman emekli olurum uygulaması ile hesaplamak artık çok kolay! Tüm kurumlar için yapabileceğiniz ne zaman emekli olurum uygulaması hakkında detaylı bilgiye ve ne zaman emekli olurum uygulamasının kullanımı hakkında bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

Emeklilik yaşı hesaplamaları ve ne zaman emekli olurum uygulamaları

Ne Zaman Emekli Olurum’ ismi ile geliştirilen ve sonrasında hizmete sunulan ve bir SosyalGüvenlik Kurumu uygulaması olan, ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak emeklilik yaşınızı ya da tarihinizi hesaplamak artık çok kolay!Yapmanız gereken bu haberimizi okumak ve haberimizde anlatmış olduğumuz aşamalara dikkat ederek emeklilik hesaplaması yapmak olacaktır.O zaman hemen şimdi, ne zaman emekli olurum uygulamasının kullanımını anlatmaya başlayalım.Bu uygulamaSGK’nın her üç kurumu için ayrı ayrı şekillerde geliştirilmiştir. Yani bu durumda, her bir kurum farklı yöntem ile kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

SSK – 4A kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar için emeklilik hesaplaması nasıl yapılır?

Daha önceleri SSK ismi ile bilinen, ama günümüzde 4A şeklinde yeni adını alan bu kuruma bağlı olarak çalışan vatandaşlar, ne zaman emekli olacaklarını bu uygulamayı kullanarak hesaplayabilirler.

SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplamasını anlatmaya başlamadan önce, prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye etmekteyiz. Çünkü SSK yani 4A kurumundan emekli olabilmeniz için, sigortalı olarak çalıştığınız toplam sürenizi yani hizmet yılınızı doldurmanız gereklidir. Diğer yandan, SSK yani 4A kurumundan emekli olabilmek için, emeklilik yaşınızı ve prim miktarınızı da tamamlamanız sizden istenecektir. Aksi halde emekli olmanız söz konusu olmayacaktır.

Haberin Devamı

SSK - 4Akurumundan emekli olabilmek için gerekli olan şartlardan da kısaca bahsettikten sonra, SSK – 4A kurumu için emeklilik yaşı ya da tarihi hesaplamasının nasıl yapılacağını anlatmaya başlayabiliriz. Bu durumda yapmanız gereken aşamalar aşağıda anlattığımız şekli ile şöyledir;

SSK – 4A kurumu için düzenlenmiş olan ne zaman emekli olabilirim uygulamasını kullanarak emeklilik yaşınızı ya da tarihinizi hesaplamanız için başlangıç olarak,http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonra, burada açılan yeni sayfada yer alanve 4A Ne Zaman Emekli Olurum başlığı ile düzenlenmiş olan bölüme giriş yapınız. Hemen devamında;

Doğum tarihinizi,İşe giriş tarihinizi,İlk tescil tarihinizi vePrim günlerinizi yine bu sayfada düzenlenmiş olan bölümlere yazınız.

Böylece anlattığımız şekli ile yapmanızın ardından, SSK – 4A kurumuna bağlı olarak, ne zaman emekli olacağınızın bilgisine ulaşabilirsiniz.

BAĞ-KUR – 4B kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar için emeklilik hesaplaması nasıl yapılır?

Daha önceleri BAĞ-KUR ismi ile bilinen, ama günümüzde 4B şeklinde yeni adını alan bu kuruma bağlı olarak çalışan vatandaşlar, ne zaman emekli olacaklarını bu uygulamayı kullanarak hesaplayabilirler.

Haberin Devamı

BAĞ-KUR – 4B kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşların, ne zaman emekli olabilirim uygulamasını kullanabilmesi için yapmaları gereken aşamalar aşağıda anlattığımız şekli ile şöyledir;

BAĞ-KUR – 4B kurumu için geliştirilmiş olan ne zaman emekli olurum uygulamasına gelebilmek ve burada emeklilik yaşınızı ya da tarihinizi öğrenebilmek için başlangıç olarak,http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonra burada açılan sayfada yer alan ve4B Ne Zaman Emekli Olurum başlığı ile düzenlenmiş olan bölüme giriş yapınız ve hemen devamında;

Emeklilik türünüzü,Cinsiyetinizi,Doğum tarihinizi,Maluliyet durumunuzu,Maluliyet derecenizi,Eğer varsa erken yaşlanma durumunuzu,Eğer varsa bakıma muhtaç malul çocuğunuzun durumunu, bu sayfada düzenlenmiş olan bölümlere yazınız ve sonrasında ‘tamam’ seçeneğine tıklayınız.

Böylece anlattığımız şekli ile yapmanızın ardından, BAĞ-KUR – 4B kurumuna bağlı olarak, ne zaman emekli olacağınızın bilgisine ulaşabilirsiniz.

Emekli Sandığı – 4C kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar için emeklilik hesaplaması nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Daha önceleri Emekli Sandığı ismi ile bilinen, ama günümüzde 4C şeklinde yeni adını alan bu kuruma bağlı olarak çalışan vatandaşlar, ne zaman emekli olacaklarını bu uygulamayı kullanarak hesaplayabilirler.

Emekli Sandığı – 4C kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşların, bu uygulamayı kullanabilmesi için yapmaları gereken aşamalar aşağıda anlattığımız şekli ile şöyledir;

Emekli Sandığı – 4C kurumu için geliştirilmiş olan ne zaman emekli olurum uygulamasına gelebilmek ve burada emeklilik yaşınızı ya da tarihinizi öğrenebilmek için başlangıç olarak, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonra burada açılan sayfada yer alan aşağıdaki bölümleri göreceksiniz. Bu bölümler;

Doğum tarihi,Cinsiyet,Hizmet başlangıç ve bitiş tarihi olarak düzenlenmiştir.

Hemen ardındaki aşamada, bu bölümleri doldurunuz ve işleminizi tamamlayınız.

Böylece anlattığımız şekli ile yapmanızın ardından, Emekli Sandığı – 4C kurumuna bağlı olarak, ne zaman emekli olacağınızın bilgisine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Öte yandan, Emekli Sandığı kurumunda emeklilik durumu biraz daha farklıdır. Yani bu durumda, emeklilik olayı için, kadınlarda 58 yaş ve erkeklerde ise 60 yaş şartı istenmektedir.