Gündem Emeklilik yaşınızı ne zaman emekli olurum uygulaması ile öğrenin!

Emeklilik yaşınızı ne zaman emekli olurum uygulaması ile öğrenin!

09.08.2015 - 11:08 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak tüm emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Emeklilik yaşınızı ne zaman emekli olurum uygulaması ile öğrenin

Sosyal Güvenlik Kurumu SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumlarının birleşmesi ile kurulmuş olan bir kurumdur. Yani bu kurumlara bağlı olan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna da bağlı olmuş olur. Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşlar her ay düzenli olarak kuruma prim veya sigorta yatırmaktadır. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların sigortası devam etmektedir. Vatandaşların bu yatırdıkları primler ve sigortalar sayesinde ayrıca vatandaşlar emekli olabilirler. Emekli olabilmek için 2 önemli şartı yerine getirmelisiniz. Emekli olabilmek için ilk önce emeklilik yaşınızın gelmiş olması gereklidir. Emeklilik yaşı gelen vatandaşların ödemesi gereken prim ve sigortalar dolduktan sonra vatandaşlar emekli olabilir. Vatandaşlar çalıştıkları süre zarfında prim ve sigorta ödediği sürece hastane ve kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır. Bu ödenmesi gereken prim ve sigortalar dolduğu zaman ve vatandaşın emeklilik yaşı geldiği zaman vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli olabilir ve emekli maaşı alabilir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşlar çalışırken ne zaman emekli olabilecekleri tam olarak bilemeyebilir. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların gerekli olan şartları sağladıktan sonra ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayan uygulamalar geliştirmiştir. Vatandaşlar bu uygulamalar ile ne zaman emekli olabileceğini öğrenebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamaları ile ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler. Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilmek için hesaplama işlemi için gerekli olan bazı bilgileri bilmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri öğrendiğiniz zaman hesaplama işlemine başlayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum hesaplama işlemi bağlı oldukları kurumlara göre farklıdır. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemine başlamadan önce sigortalı olarak hizmete başlama tarihinizi gün, ay ve yıl olarak, SSK prim ödenen gün sayınızı ve 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak bilmelisiniz. Bu bilgileri öğrendikten sonra hesaplama işlemine başlayabilirsiniz. BAĞ-KUR Kurumu altında çalışan vatandaşlar hesaplama işlemine girmeden önce maluliyet durumunu ve maluliyet derecesini bilmeleri gereklidir. Bu bilgileri öğrendikten sonra hesaplama işlemine başlayabilirsiniz. Emekli sandığı kurumu altında çalışan vatandaşlar hesaplama işlemine başlamadan önce hizmete başlangıç ve bitiş tarihini gün, ay ve yıl olarak bilmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri biliyorsanız emekli sandığı kurumundan ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Gerekli olan bilgilerin hepsine Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması olan SGK Hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabilirsiniz. Gerekli olan bilgilere ulaştıktan sonra hesaplama işlemine başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemi yapabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK Kurumu için geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. İlk olarak üst tarafta bulunan cinsiyet, doğum tarihi ve hizmete başlama tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Sağ tarafta bulunan özel durum bilgileri de belirtilmelidir. Maluliyetiniz veya erken yaşlanma durumunuz var ise bunu seçeneklerden seçerek belirtebilirsiniz. Alt tarafta ilk olarak sistem SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik veya sanatçı olarak geçirdiğiniz gün sayısı, fiili gün sayınız, yurt dışı gün sayınız ve son olarak 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Tüm bu bilgiler sisteme girildikten sonra vatandaşlar emeklilik yaşlarını öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemi yapabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun BAĞ-KUR Kurumu için geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra emeklilik bilgileri kısmında emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihi bilgileri girilmelidir. Özel durum bilgilerinde ise maluliyet durumunuz ve erken yaşlanma durumunuzu seçeneklerden seçerek belirtmelisiniz. Bakıma muhtaç malul çocuğunuz var ise bunu da belirtmelisiniz. Bu işlemlerin ardından vatandaşlarımız emeklilik yaşını öğrenebilmektedir.

Haberin Devamı

Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemi yapabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun emekli sandığı kurumu için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak doğum tarihinizi ve cinsiyetinizi seçmelisiniz. Ardından hizmete başlama ve bitiş tarihlerinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Son olarak emeklilik türünü de seçtikten sonra emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar emeklilik yaşını öğrenebilir.