Gündem Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son gelişmeler

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son gelişmeler

30.10.2018 - 11:57 | Son Güncellenme:

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili arayışlar sürüyor. Binlerce vatandaşımızı yakından ilgilendiren EYT için milletvekillerinden oldukça önemli açıklamalar geldi. İşte EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son gelişmeler

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Gündemi uzun bir süredir meşgul eden Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda MHP tarafından yapılan açıklamada seçim vaadinde bulunduğumuz her konunun anayasanın arkasındayız açıklaması geldi. Daha önce İyi Parti'nin verdiği Meclis araştırma önergesi kabul edilmemişti. Dün yapılan açıklamada Malatya Milletvekili Celal Fendoğlu İyi Parti'nin verdiği sadece bir araştırma önergesiydi Yasa tasarısı değildi dedi. EYT'nin araştırılacak bir tarafının olmadığını yıllardır süre gelen elzem olmuş bir durum açıklamasının ardından EYT konusunda vatandaşların araştırmaları sıklaştı. İşte EYT konusunda son gelişmeler...

Haberin Devamı

MHP'Lİ VEKİLDEN "EYT" AÇIKLAMASI

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili degerlendirmede, “Vatandaşlarımız evinde rahat olsunlar. Biz seçim vaadinde bulunduğumuz her anayasanın, yönergenin arkasındayız” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, MHP İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar’ı ziyaretti. Burada konuşan Fendoğlu milyonlarca yurttaşı ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili “EYT ile ilgili son günlerde bir sorun var tabi bur da bizi suçlayan EYT mağduru arkadaşlarımız dostlarımız vatandaşlarımız evinde rahat olsunlar. Biz seçim vaadinde bulunduğumuz her anayasanın yönergenin arkasındayız. Mecliste geçtiğimiz akşam İYİ Parti tarafından verilen yasa tasarısı değildi, erken yaşta emeklilik ( EYT) araştırmaya yönelik bir önergeydi. EYT’nin araştırılacak, soruşturulacak konuşulacak, tartışılacak bir yanı yok. Yılardan beri zaten elzem olmuş bir durum” dedi.

Haberin Devamı

NUMAN KURTULMUŞ'TAN “EYT” AÇIKLAMASI

Adana'da bulunduğu ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Türkiye ekonomik ve çalışma hayatıyla ilgili gerçeklerinin ortada olduğunu ifade etti.

İnsanların artık 38, 40, 48 yaşlarında emekli olmalarının Türkiye'nin bugünkü şartları itibariyle kaldırabileceği bir durum olmadığına işaret eden Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz de isteriz ki vatandaşlarımız mümkün olan en erken yaşta emekli olsun ama böyle bir dünya yok. Böyle bir imkan yok. Böyle bir Türkiye'nin ekonomik gücü yok. Aslında dünyanın hiçbir ülkesinin de sosyal güvenlik sistemlerinin hassasiyetleri bakımından böyle bir imkan yok. Tam tersine dünyadaki genel eğilim emeklilik yaşının mümkün olduğu kadar ileriye çekilmesi ve emeklilik sisteminin rahatlatılmasıdır. İnsanların çok erken yaşlarda emekli olması, 30 sene bazı zaman daha uzun süre emekli maaşı alması demektir ki bunun kaynağı nerede? Yani havuza ne koyduk da o havuzdan o kaynağı bir şekilde insanlara vereceğiz. Biz de bunu isteriz.

Haberin Devamı

Biliyorsunuz AK Parti çeşitli alanlarla milleti rahatlatacak destekler sağlamıştır ama bu EYT konusu siyasi bir istismar meselesi olmamalıdır. Yani biz iktidar partisiyiz bilmez miyiz insanlarımızın gönlü hoş olsun diye hele hele seçim var, seçim üzeri biz de buradan 3-5 puan kazanalım, ama sorumluluğumuz var. Sırtımızda yumurta küfesi var ve Türkiye'nin bu ekonomik şartları içerisinde bir şekilde karşılayamayacağı bir bedelin ödenmesine razı olmayız. EYT ile ilgili tutumumuz budur."

CHP'Lİ VEKİLDEN “EYT” AÇIKLAMASI

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Emeklilikte yaşa takılanlar yok; AKP'nin emeklilikte yaşa taktığı kişiler var. Hakkı, hukuku çiğnenen insanlarımızın sayısı kimilerine göre 3 milyon, kimilerine göre daha fazla. Maç oynanırken birileri çıkıyor, 'penaltıyı ya da golü kaldırdık' diyor. Emeklilikte yaşa taktıklarının sorunlarını çözmek için bütün partilere görev düşüyor." dedi.

Yazarlar