Kütahya Emet Add, Atatürk Ve Silah Arkadaşları İçin Mevlit Okuttu

Emet Add, Atatürk Ve Silah Arkadaşları İçin Mevlit Okuttu

10.11.2017 - 18:32 | Son Güncellenme:

.

Emet Add,  Atatürk Ve Silah Arkadaşları İçin Mevlit Okuttu

Emet Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi’nce 10 Kasım Atatürk Anma etkinlikleri çerçevesinde Atatürk ve silah arkadaşları için mevlit okutuldu.
Dernek yönetimince Cuma namazı öncesi Emet Kaynarca Camii’nde Atatürk ve Silah arkadaşları için mevlit okutulurken, halka pilav ve ayran dağıtıldı. Cuma namazı sonrası ise dernek tarafından halka Atatürk’ün İslam dinine yaptığı hizmetleri anlatan broşürler dağıtıldı.
Atatürk düşmanlarının öteden beri Atatürk’e saldırmak için kullandıkları en önemli yöntemin, Atatürk’ün “dinsiz” olduğu ve “dindarlara baskı yaptığı” şeklindeki yalanı durmadan tekrarlamak olduğunu ifade eden Emet ADD Başkanı Erol Usta, ”Yokluk ve yoksulluk içindeki bir toplumla önce emperyalizmi dize getiren sonra da çağdaş bir ulus yaratan Atatürk’ün, “Onunla Allah arasında” kalması gereken din-inanç konusundaki tutumuna göre değerlendirilmesi yanlıştır. Çünkü Atatürk 8 yaşında Kur’anı hatim etmiş, camide hutbe okumuş, ülkede diyaneti kurmuş, TBMM’ye girişte hafızlara Kur’an okutmuştur. Ebediyete intikal etmiş bir insanı kamuoyu gözünde düşürmeye çalışanlar bu sevgiyi daha da alevlendirdiklerini bilmelidirler” dedi.

“Atatürk hiçbir dine ve hiçbir din mensubuna kötü gözle bakmadı”

Atatürk’ün hayatı incelendiğinde onun hayatının hiçbir döneminde hiçbir dine ve hiçbir din mensubuna kötü gözle bakmadığına vurgu yapan Usta, ”Atatürk’ün hangi dinden olursa olsun, bütün dindarlara saygıyla yaklaştığı, hiçbir din mensubuna baskı yapmadığı görülecektir. Nitekim Atatürk, “Her türlü düşünceye ve inanışa saygılıyız” diyerek laiklik ilkesini hayata geçirmiştir. Atatürk’ün anladığı laiklik her şeyden önce dine ve dindara saygıdır. Aynı şekilde dinsizliğe ve dinsize de saygıdır. Yani düşünce ve inanç özgürlüğüdür. Bizlerde Emet ADD olarak Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve bu vatan için canını vermiş şehitlerimizin aziz ruhu için mevlit okutup, hayır dağıttık. Ayrıca halkımızı bilgilendirmek adına atamızın dinimize yaptığı hizmetlerinden hazırladığımız broşürlerimizi dağıttık. 79.ölüm yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz “diye konuştu.(EFE)