Kütahya EMET-TAVŞANLI KARAYOLU’NDAKİ KESKİN VİRAJLAR KALDIRILIYOR

EMET-TAVŞANLI KARAYOLU’NDAKİ KESKİN VİRAJLAR KALDIRILIYOR

27.09.2016 - 17:23 | Son Güncellenme:

.

EMET-TAVŞANLI KARAYOLU’NDAKİ KESKİN VİRAJLAR KALDIRILIYOR

Dünyadaki en büyük bor rezervinin bulunduğu Emet ilçesi ile, Tavşanlı ilçesi arasındaki, Emet-Tavşanlı Karayolu’nun yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Bugün yol çalışmalarını , yüklenici firma yetkilileri ile yerinde inceleyen Emet AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yağcıklı, yeni yol çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü , eski yolda bulunan tehlikeli virajların bulunduğu 9 kilomektrelik yolun ekim sonu ile kullanılmayacağını söyledi.
2017 yılı Ekim ayı sonunda yolun tamamen tamamlanmasının planlandığını açıklayan Emet AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yağcıklı, "Maalesef ilçemizin gelişmesindeki en büyük engellerin başında yollar gelmektedir. Ancak son dönemde, Hem Simav, hemde Tavşanlı ve Çavdarhisar ilçelerine bağlayan yollar yeniden yapılmaktadır. Bu üç yolunda hükumet tarafından ihaleleri yapıldı. Tavşanlı yolunda ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bugünde yolu yapan yüklenici firma Danış yapı yetkilileri ile yol çalışmalarını beraber inceledik. Firmadan aldığımız bilgiye göre , hava şartları böyle devam etmesi durumunda , Ekim ayı sonunda, yeni yolun 9 kilometrelik bölümü trafiğe açılacak. Bu açılacak bölüm çok önemli bir yer konumunda bu yol açıldığında , Emet Tavşanlı kara yolunda bulunan çok keskin virajlar artık tarih olacaktır. Yolun yapıldığı arazide heyelan riski olduğu için çalışmalar titizlikle yapılmaktadır. İnşallah en kısa sürede bu yol tamamlanacak ve ilçe kalkınmasında çok önemli bir adımı daha atmış olacağız. Tüm ilçemize şimdiden hayırlı olsun diliyorum.” dedi.
Yeniden yapılan Emet-Tavşanlı Karayolu tamamlandığında 12 metre genişliğinde, 2 geliş, 1 gidiş olmak üzere 3 şeritli olacak. (MS-EFE)