Adana EMİNE KARAKÖSE: “İLETİŞİME HER ALANDA İHTİYAÇ VAR”

EMİNE KARAKÖSE: “İLETİŞİME HER ALANDA İHTİYAÇ VAR”

29.03.2015 - 12:32 | Son Güncellenme:

.

EMİNE KARAKÖSE: “İLETİŞİME HER ALANDA İHTİYAÇ VAR”

AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Emine Karaköse, "Bugün Doğu’da silahlar susmuşsa bu AK Parti Hükümetinin halkla gerçekleştirdiği diyaloglar sayesindedir" dedi.
Gündüzleri STK’lar ve esnaf gezilerini sürdüren Karaköse, akşamları da mahalle toplantıları yaparak vatandaşların sorunlarını dinleyip, çözüm yollarını aktarıyor. Önceki gün bir iletişim firmasının bayi açılışına katılan Emine Karaköse, toplumun her alanda iletişime ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı. Karaköse konuşmasına şöyle devam etti.
“İletişim sadece bir telefonun ucundan hal hal hatır sormak değildir elbet. Toplumun her alanında yapıcı iletişime ihtiyacımız var. Bütün sorunların çözümü ve huzura giden yol iletişimden geçer. İster siyasal iktidar olsun, isterse sivil toplum örgütü ya da muhalefet partileri; diyalog kurabildikleri ölçü de bir birlerini anlayabilir ve doğruyu bulabilirler. Hükümetimiz bu amaçla çözüm sürecini başlatmıştır. Kürt, Türk, Alevi, Sünni ayrımı yapmadan toplumun her kesimine hizmet ve barışı ulaştırabilmenin yolu da insanlarla yapılacak samimi iletişimler ile mümkündür. Bugün Doğu’da silahlar susmuşsa bu AK Parti Hükümetinin halkla gerçekleştirdiği diyaloglar sayesindedir" dedi.
Hiç kimsenin kendi fikrini diğerinden üstün görme yanlışına düşmemesi gerektiğini ifade eden Karaköse, "Ön kabullerden arınarak yola çıkılmalı, her fikir tartışmaya korkusuzca açılmalı, her şeyi kendimizin daha iyi bildiği gibi bir gafletten uzak durmalıyız. Hep konuşmak yerine biraz da karşımızdakileri dinlemeliyiz. Dinlemeden, yeni fikirleri, yeni bakış açılarını öğrenmemiz mümkün değildir. Karşımızdakinin ne dediğini bilmeden, sağlıklı bir iletişim ortamı kurmamız mümkün olmaz. Demokratik toplumların en büyük özelliği zaten düşünce ve fikir özgürlüğü değil midir? Ancak böyle bir ortamda farklı fikirlere tahammül gösterilebilir, farklılıklar zenginlik olarak kabul edilebilir" diye konuştu.