Gündem Emine’nin katiline tutuklama kararı

Emine’nin katiline tutuklama kararı

30.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Burdur’un Çavdır ilçesinde oturan yüzde 60 zihinsel engelli Emine Bakan (16), 21 Ekim 2013 tarihinde, babasının yanına gideceğini söyleyerek evden çıktı.

Emine’nin katiline tutuklama kararı

Ancak Emine Bakan’dan bir daha haber alınamadı. Emine Bakan’ı bulamayan ailesi, polise kayıp başvurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında Bakan’ın evlenmek vaadiyle E.T. tarafından kaçırıldığı belirlendi. Baba Şakir Bakan, kızının Afyonkarahisar’da bir birahanede tutulduğunu öğrendi. Baba Bakan, kızını Afyonkarahisar’da da bulamadı.
Emine Bakan, ortadan kaybolduktan 12 gün sonra Denizli’nin Baklan ilçesi Konak Mahallesi yakınlarında, içinde bulunduğu otomobilin kaza yapması sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

5 kişi hakkında dava

Baba Bakan ile anne Ayşe Bakan, kızları Emine Bakan’ın bir gece kulübüne E.D.’nin kullandığı otomobille götürüldüğü sırada kazanın yaşandığı ve hayatını kaybettiğini öğrendi. Kazadan E.D. hafif yaralı olarak kurtuldu. Haberi alan Bakan çifti, cenazeyi teslim alıp, toprağa verdi.

Bakan çifti, hukuk mücadelesi başlattı. Kazada hayatını kaybeden Emine Bakan’ı kaçırdığı, alıkoyduğu, ölümüne neden oldukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan B.A., E.T., E.D., Y.G. ve H.G. hakkında dava açıldı.

1 kişiye tutuklama

Davanın 24 Mayıs’taki ara celsesinde, vefat eden Emine Bakan’ın yüzde 60 engelli, yaşının 18’den küçük olması, suça karşılık gelen ceza miktarı ve kaçma ihtimali gözönüne alınarak sanıklardan E.T. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi. Suçun niteliği gereği davadaki 5 sanığa ayrı ayrı avukat tayin edilmesine de karar veren mahkeme, duruşmayı daha önce belirlenen 19 Eylül tarihine erteledi.