Gündem Emiş: Suçlular cezasını çeksin

Emiş: Suçlular cezasını çeksin

12.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen madende mahsur olan 16 işçiye ulaşmak için yapılan çalışmalar 15’inci günde devam ediyor. Maden içerisinde mahsur kalan işçilerden Mehmet Baha’dan (30) haber bekleyen eşi Emiş Baha (24), kazanın meydana geldiği günden beri 2,5 yaşındaki kızı Meryem ile birlikte her gün maden ocağına giderek kocasının çıkarılmasını bekliyor.

Emiş: Suçlular cezasını çeksin

Mahkemenin 3 kişinin adli kontrol kararıyla serbest kalması kararına tepki gösteren Emiş Baha, şöyle konuştu:

‘Onlar yine kurtarır’

“Tutuklandılar ama Saffet Uyar 65 milyara avukat tutmuş kendine. Tutuklansa ne yapacak, zengin sonuçta her tarafta kurtulur. Avukat 65 milyar az diye biraz daha istiyormuş. Suçlular kendilerini kurtarırlar. Olan yine bizim gibi masumlara, çocuklara, yetim kalanlara, eşlerine, annelerine olur. Yani onlar nerede olurlarsa olsunlar, bunun arkasında mutlaka bir planları vardır. Tutuklanacaksa hepsi birden tutuklansın! 3 kişiyi serbest bırakmanın ne anlamı var, hepsi bir. Oranın hepsi bir ortağıydı. 5’ini tutuklayıp da, 3’ünü salıvermenin kanunda yeri var mı?”
Eşinin sağ çıkması için ümidini yitirdiğini söyleyen Memiş Baha, “Bu millete yazık değil mi? Sizlere bizlere yazık değil mi? Bu dünyanın üstü varsa altı da var. Bunları asmaları lazım. Asıldıklarında geriye gelmezler ama suçluların cezalarını bulmaları lazım. Benim başka diyecek bir sözüm yok” dedi.