Batman Emıtt Fuarı

Emıtt Fuarı

27.01.2017 - 11:16 | Son Güncellenme:

.

Emıtt Fuarı

BATMAN (AA) - Bu yıl 21. düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 70’i aşkın ülkeden katılan kurum ve kuruluşlara kapılarını açtı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin, bir çok ilinden katılımın olduğu turizm fuarına Batman Valiliği ve KHK ile görevlendirilme yapılan Batman Belediyesi ile işbirliği yaparak fuara katıldı.

Batman standında ziyaretçilere hediyelik eşya dağıtan Batman Valisi Ahmet Deniz, fuarların şehirlerin tanıtımına büyük katkı sunduğunu belirtti.

Turizm fuarının dünyanın 5. fuarı ve Türkiye'nin tanıtımı açısından önemli bir fuar olduğunu söyleyen Vali Deniz, şunları kaydetti:

"Hepimiz biliyoruz son dönemde Türkiye de bir takım olumsuz hadiseler neticesinde turizmimiz zarar görüyor. Ülke de ekonomik sıkıntı yaşatmaya çalışan hain güçler var. Ama Allah'a şükürler olsun bu millet dimdik ayakta. Türkiye turizm açısından dünyada 6. sırada yerini koruyor. Bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarihi ve kültürel değerleri ile terör, hendek ve çukur siyasetine prim vermeyerek güzel bir duruş sergileyen Batman için bize düşen bunun üzerine kültürel, sanatsal etkinliklerle ve turizmle tanıtmaktır. Onun için burada varız. Bütün vatandaşlarımıza yerli, yabancı önemli değil herkesi Batman'da misafir etmek istiyoruz."

Haberin Devamı

Belediye Başkan Vekili Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy da, Dünya'nın en güzel coğrafyasında her şeyin en iyisine layık insanların yaşadığı bir bölgede görev yaptıklarını söyledi.

Teknik belediyecilik yaptıklarını belirten Aksoy, "Bizim kanla terörle işimiz olmaz. Biz, insanlarımız daha iyi şehirlerde, daha temiz, daha iyi fiziksel şartlarda, daha uygun koşullarda barış içerisinde yaşasınlar. Sanatla, sporla iç içe yaşasınlar istiyoruz. Son yıllarda dünyamız hem ekonomik durgunluklar hemde terör olayları ile güç günler geçiriyor. Biz inanıyoruz ki turizm insanların bir birlerine yaklaşmasına, bir birlerini anlamasına, dost olmasına, bir birleriyle tanışmasına vesile olarak dünya da ki bu terör furyasına karşı da panzehir olacaktır." ifadelerini kullandı.