Konut Emlak Konut Seyrantepe için kıyasıya mücadele

Emlak Konut Seyrantepe için kıyasıya mücadele

24.04.2015 - 10:33 | Son Güncellenme:

Emlak Konut GYO'nun düzenlediği ihaleler sektörü hareketlendirmeye devam ediyor.

Emlak Konut Seyrantepe için kıyasıya mücadele

Emlak Konut'un Seyrantepe ihalesinin ilk oturumuna rekor katılım oldu. Kıran kırana geçen ihaleye 26 firma teklif verdi.

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO'nun düzenlediği ihaleler sektörü hareketlendirmeye devam ediyor. Yılbaşından bu yana İstinye ve Kayabaşı 5 ve 6. etaplarında rekor fiyatlar yakalayan Emlak Konut, ihaleye katılım açısından da rekor seviyelere ulaştı.

İlk oturumu gerçekleşen Kağıthane Seyrantepe'deki 36 bin 749 metrekarelik arazi için 26 firma teklif verdi. Gayrimenkul sektörünün dev firmalarının katıldığı ihale kıran kırana geçti. Satış toplam geliri açısından en yüksek teklif Tahincioğlu-Nida İnşaat iş ortaklığından gelirken, en düşük teklif ise Varyap'tan geldi. İlk oturumda Mesa Mesken teşekkür ederek ihaleden geri çekildi.

Tahincioğlu Gayrimenklul, Emlak Konut GYO Seyrantepe arsa ihalesine 150 milyon TL teklif verdi. İhalenin kazananı yapılacak 2. oturumla belirlenecek. 2. oturumun tarihi henüz açıklanmadı.

Haberin Devamı

Emlak Konut Seyrantepe arsa ihalesine en yüksek ikinci teklif Astay Gayrimenkul İnşaat'tan geldi. Astay Gayrimenkul 135 milyon TL teklif sundu.

Konumuyla ön plana çıkan arsa üzerinde hayata geçirilecek projede yükseklik sınırı serbest bırakıldı. Emlak Konut Seyrantepe arsa ihalesinde A parseldeki konut alanı 26 bin 74,78 metrekare, B parseldeki konut alanı 9 bin 457,99 metrekare, C parseldeki konut alanı ise 1.217,19 metrekare alana sahip. Emsal değeri 2,5 olarak belirlendi.

İhaleyi alan şirket dönüşüm kapsamında 3 adet 1+1, 140 adet 2+1 ve 50 adet 3+1 olmak üzere toplam 193 adet 3 tip konut Emlak Konut'a verecek. Emsali 2.25 olarak belirlenen arazi üzerinde 82 bin 687 metrekare inşaat yapılabilecek.