Ekonomi Emlak Konut tarih yazdı

Emlak Konut tarih yazdı

23.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut GYO, haziran ayı içinde 9 milyar lira satış gelirine sahip 5 dev ihale gerçekleştirdi. Şirket bu ihalelerden 3.2 milyar lira gelir yazacak

Emlak Konut  tarih yazdı

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO, aralarında Galatasaray’ın Riva’daki arsası ile Tariş Kooperatifler Birliği’nin İzmir Alsancak’taki arsasının da olduğu 5 dev projenin ihalesini haziran ayında tamamladı. İstanbul’da Riva, Zeytinburnu ve Tuzla ile 2 etaptan oluşan İzmir Alsancak’taki 1.3 milyon metrekareyi aşan 5 proje için gerçekleştirilen ihaleler sonucunda yaklaşık 9 milyar lira satış geliri bekleniyor. Emlak Konut GYO bu 5 dev ihaleden minimum 3.2 milyar lira şirket payı alacak.

Haberin Devamı

Hedefi yükseltti

Haziran ayında tamamlanan dev ihalelerle ilgili olarak bir açıklama yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Haziran ayı bitmeden ihale ettiğimiz 5 dev proje ile 9 milyar liralık bir değer oluşturma başarısı gösterdik. 2017 yılının ikinci çeyreğiyle beraber girilen yeni dönemin piyasalar üzerindeki olumlu etkisi dahilinde, gayrimenkul firmalarının ihalelerimize yoğun ilgisi ve rakamların bu seviyelere çıkması gerek ülkemize, gerekse de Emlak Konut GYO’ya olan güvenin işareti. Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasını destekleyen Emlak Konut GYO olarak gelişen vizyonumuzla beraber daha güçlü Türkiye için çalışmaya ve istihdam sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

2017 planlarında 1.5 milyar liralık arsayı ihale ederek, bu ihaleler neticesinde 10 milyar liralık iş yapacaklarını açıkladıklarını hatırlatan Kurum, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu kapsamda toplam büyüklüğü 1.3 milyon metrekareyi bulan çok değerli 5 projenin ihalesi neticesinde ulaştığımız yaklaşık 9 milyar liralık toplam hasılat ile bu hedefimizin önemli bir bölümünü gerçekleştirmiş olduk. Mevcut ihale takvimimiz değerlendirildiğinde ihalesini yapacağımız yeni arsalarla birlikte yıl sonu itibariyle projelerimizin toplam hasılatının 15 milyar liraya ulaşmasını beklemekteyiz. Sürdürülebilir kalkınmanın göstergesi olarak bugüne kadar devletimizin de desteğiyle birçok adım attık, piyasada oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda elimizi taşın altına koyup kampanyalar düzenledik, atılımlar yaptık, finans kuruluşlarıyla işbirliği içinde olduk. İhalesini tamamladığımız 5 projemiz haricinde yakın zamanda duyurusunu yaptığımız İstanbul Şile Çavuş ve Antalya Muratpaşa yılın ikinci yarısında ise Florya, Teşvikiye ve Küçükçekmece arsalarımızın da ihalesini yapmayı planlamaktayız.”

En çok geliri Riva’da yazdı

Emlak Konut  tarih yazdı

Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü arasında 29 Haziran 2016’da imzalanan protokol kapsamında kulübün Riva’daki 1 milyon metrekarenin üzerindeki arsası için gerçekleştirilen ihalenin kazananı 3.1 milyar lira teklif ile Fema İnşaat-Klv İnşaat Ortaklığı oldu. Ekolojik ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlarla tasarlanan proje için arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak yüzde 38 ve arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 1 milyar 178 milyon lira taahhüt edildi. Böylece Emlak Konut GYO, yıl içinde düzenlediği ihaleler arasında en yüksek şirket payını Riva’dan almış oldu. Ayrıca Riva arazisi şirketin bugüne kadar düzenlediği ihaleler arasında da en yüksek gelirli olanlardan.

Haberin Devamı

İzmir’e toplam 3.9 milyar TL

Emlak Konut GYO ve Tariş Kooperatif Birlikleri arasında 1 Aralık 2016’da imzalanan protokol ile Emlak Konut GYO, İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen bölgedeki arsayı iki etap halinde ihale etti. Bu iki ihalede arsa satışı karşılığında satış toplam gelir 3.9 milyar lira taahhüt edilirken Emlak Konut’un arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 1.3 milyar lira oldu.

İzmir Konak 1. Etapta ipi göğüsleyen Teknik Yapı oldu. İzmir Konak 2. Etap ihalesinin kazananı ise Pekintaş Yapı ve Burakcan İnşaat İş Ortaklığı oldu. İstanbul Zeytinburnu Beştelsiz arsasına en yüksek teklifi Güney Gayrimenkul - Baş Yapı İnşaat - Esta İnşaat - Elit Vizyon Yapı İş Ortaklığı - Torkam İnşaat ve Yatırım verdi. Tuzla - İçmeler ihalesini ise Dağ Mimarlık kazandı.

Haberin Devamı