Gündem Emmy Ödülleri ‘geçmişe’ gitti!

Emmy Ödülleri ‘geçmişe’ gitti!

27.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

66. Emmy Ödül Töreni, geçen yıl ödül alan isimlerin bu yıl yine mutlu ayrıldığı bir geceye dönüştü. ‘Breaking Bad’ ile ‘Modern Family’ yine kendi dallarında en iyi dizi ödüllerinin sahibi oldu

Emmy Ödülleri  ‘geçmişe’ gitti

Televizyonun Oscarları olarak kabul edilen Emmy Ödülleri, önceki gün Los Angeles’taki Nokia Theatre’da düzenlenen bir törenle 66. kez sahiplerini buldu. ‘Saturday Night Live’da yetiştikten sonra bu sene kendi talk show’una kavuşan Seth Meyers’ın sunduğu gecede, ‘Breaking Bad’, ‘True Detective’ ve ‘Game of Thrones’ gibi tüm dünyada geniş izleyici kitlesine sahip diziler yarıştı. Meyers’ın sunuculuk performansı sosyal medyada ve Amerikan basınında ‘ortalama’ olarak nitelendirilirken, bir pazartesi akşamı 3 saati bulan ödül töreninin zamanlaması ve süresi eleştirildi.
Gecenin en büyük kazananı drama dalında ‘En İyi Dizi’, ‘Game of Thrones’, ‘House of Cards’, ‘Mad Men’ ve bu sezonun flaş dizisi ‘True Detective’ gibi rakiplerini arkada bırakan, ikiye böldüğü son sezonuyla iki senedir tüm televizyon ödüllerini almaya yeminli ‘Breaking Bad’ oldu.
Dizi, drama dalında ‘En İyi Erkek Oyuncu’, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’, ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Senaryo’ kategorilerinde de aldığı ödüllerle gecenin yıldızı oldu. Dizinin başrol oyuncusu Bryan Cranston, ödülünü alırken dinleyenlere “Risk alın, ortalama olmayın” öğüdünü verdi. Bryan Cranston, törenin bir noktasında komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almak için podyuma giden Julia Louis-Dreyfus’u, onunla ‘Seinfeld’ dizisinde rol aldığını hatırlatmak maksadıyla tutkulu bir şekilde öperek gecenin en komik anlarından birine de imza attı.

Dördüncü kez aynı ödül
Komedi dalında gecenin öne çıkan ismi, ‘En İyi Dizi’, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’, ‘En İyi Yönetmen’ kategorilerinde ödüle layık görülen, son beş yıldır bu kategoriyi domine eden ‘Modern Family’ oldu. Ancak ilk iki sezonuyla komedi dünyasını canlandıran dizinin artık miyadını doldurmaya yüz tutmaya başladığı ve özellikle Netflix dizisi ‘Orange Is the New Black’in es geçilmesinin tepkiye neden olduğu söylenebilir.
Mini Dizi/Tv Filmi dalının en çok kazananı ise, Sherlock Holmes serisinin en başarılı uyarlamalarından biri kabul edilen ‘Sherlock’un oldu. İki erkek başrol oyuncusu Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman, oyunculuk ödüllerini alırken, dizinin yaratıcısı Steven Moffat de senaryo ödülünü kazandı. Martin Freeman’ın rol aldığı, klasik Coen Kardeşler filminin TV uyarlaması olan ‘Fargo’ da, ilk sezonunda En İyi Mini Dizi ve En İyi Yönetmen ödüllerine layık görüldü.
Komedi dalında Jim Parsons, drama dalında ise Bryan Cranston dördüncü kez En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanarak ilginç bir tesadüfe imza attılar. Emmy Ödül Töreni, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden usta komedyen ve oyuncu Robin Williams’ı anmayı da unutmadı. Williams’ın arkadaşı Billy Crystal sahneye çıkarak oyuncu hakkında bir konuşma yaptı. Crystal, Williams’ın dizginlenemez ruhunu vurgulayarak, “Bazen üzerine bir eyer atıp 10 saniye durabilsem müthiş olur diye düşünürdüm,” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

66. EMMY Ödüllerinin sahipleri:

DRAMA
l En İyi Dizi: ‘Breaking Bad’
l En İyi Kadın Oyuncu: Julianna Margulies (The Good Wife)
l En İyi Erkek Oyuncu: Bryan Cranston (Breaking Bad)
l En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Aaron Paul (Breaking Bad)
l En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Anna Gunn (Breaking Bad)

KOMEDİ
l En İyi Dizi: ‘Modern Family’
l En İyi Kadın Oyuncu: Julia Louis-Dreyfus (Veep)
l En İyi Erkek Oyuncu: Jim Parsons (The Big Bang Theory)
l En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Ty Burrell (Modern Family)
l En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Allison Janney (Mom)

TV FİLMİ VEYA MİNİ DİZİ
l En İyi Dizi: ‘Fargo’
l En İyi Kadın Oyuncu: Jessica Lange (American Horror Story: Coven)
l En İyi Erkek Oyuncu: Benedict Cumberbatch (Sherlock - ‘His Last Vow’)
l En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Martin Freeman (Sherlock - ‘His Last Vow’)
l En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Kathy Bates (American Horror Story: Coven)

Haberin Devamı

Törenin rengi: Kırmızı

Amerikan ödül törenlerinin tören kadar konuşulan kısmı olan kırmızı halıya bu sene kırmızı renk damga vurdu. Kaley Cuoco, ‘Mad Men’in yıldızları January Jones ve Christina Hendricks, Julia Louis-Dreyfus ve Claire Danes’in aralarında yer aldığı birçok isim, geceye kırmızı tuvaletleriyle katıldı. ‘Game of Thrones’da rol alan Alman oyuncu Sibel Kekilli de sade kırmızı elbisesiyle törende yerini aldı.

Gecede es geçilenler

Yıllarca üstüste aday olup ödül alamamak, Emmy Ödülleri’nde bazıları için gelenek olmuş durumda. Bu ‘kazanamayanlar’ listesinin en başında da, drama dalında En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde yedinci kez aday olarak eli boş dönen Jon Hamm yer alıyor. Farklı kategorilerde toplam 13 Emmy adaylığı bulunan Hamm, bugüne kadar ödülü hiç kazanamadı. ‘Parks and Recreation’ dizisinin yıldızı Amy Poehler da Emmy’de 10 kez adaylık penceresinde gözüküp podyuma çıkamamış bir isim.
Ödül kazanmamaları şaşkınlık yaratmış iki isim ise, drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Julianna Margulies’e kaptıran, ‘House of Cards’ın yıldızı Robin Wright ve Komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Allison Janney’ye kaybeden Kate Mulgrew.

Yazarlar