Gündem Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Cezası Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme Online İşlemleri

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Cezası Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme Online İşlemleri

15.05.2015 - 15:30 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçirilen trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri internet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerinin tüm detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Cezası Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme Online İşlemleri

İnternetin gelişmesi ile birlikte vatandaşlar artık birçok işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. İnternet teknolojisinin gelişimi ile birlikte çoğu kurum ve kuruluş da internet uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar bu internet uygulamalarına giriş yaparak işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Vatandaşların internet üzerinden gerçekleştirebileceği işlemlerden bir tanesi de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemidir. İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini 2 farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden trafik cezası sorgulama işlemini sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama ve araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneklerinden bir tanesini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilmek için Gelir İdaresi Başkanlığının ana sayfasında bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesi bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümü seçtikten sonra açılan seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Sorgulama sayfasına sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girdikten sonra eğer özel plaka var ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. Bu işlemlerden sonra T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı sisteme girmelisiniz. Son olarak da tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sorgulama işlemini tamamladıktan sonra eğer trafik cezanız bulunuyor ise anlaşmalı bankalardan kredi kartı ile trafik cezanızı ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden de gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için ana sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Trafik cezası ve otopark sorgulama ekranına sorgulama yapan kişinin kimlik bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Bu bölüme ilk olarak adınızı ve soyadınızı girdikten sonra T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınıza da sisteme girmelisiniz. Bu bilgileri sisteme girdikten sonra doğrulama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Doğrulama işlemi tamamlandıktan sonra sorgulama seçenekleri karşınıza gelecektir. Bu sayfada sürücü belgesine yazılan ceza veya araç plakasına yazılan ceza sorgulamalarını gerçekleştirebildiğiniz gibi tüzel kişi ceza sorgulama ve otoparka çekilen araç sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz. Sürücü plakasına yazılan ceza sorgulama işlemi için sorgulama ekranında bulunan sürücü plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Bu bölüme sorgulama yapmak istediğiniz kimliğin T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numarasını girmelisiniz. Araç plakasına yazılan cezaları sorgulamak için de sorgulama ekranında bulunan araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Bu bölüme sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girdikten sonra tescil belge seri ve numarasını da girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.