Cadde Emniyet içinde aşk ve köstebek

Emniyet içinde aşk ve köstebek

05.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alphan Dikmen’in kaleme aldığı ‘Şehrin Melekleri’ dizisinin yönetmen koltuğunda Ilgaz Giritlioğlu oturuyor. Boyut Film’in yapımcılığını üstlendiği dizi her pazartesi 20.00’de FOX’ta ekrana geliyor

Emniyet içinde aşk ve köstebek

NİLAY CAFER: Kadın olarak yalnız hissetmedim

Haberin Devamı

‘İdil’ karakterini sizden dinleyelim...

İlk görünüşte havalı kibirli gibi görünse de ol-dukça samimi ve mütevazı bir insan. Kuralları ve prensipleriyle yaşayan biri. Kuralların ve mantığın dışına çıkılmasına tahammül edemiyor. Resim yeteneği olan sanatçı ruhlu bir kız. Yaşadığı suikast sonrası annesini kaybeden, babasının sakat kalmasına neden olan kişileri bulmak için en büyük ha-
yali olan resimden vazgeçip polis olmaya karar veriyor.

Erkek ağırlıklı bir sette oynamak nasıl?

Enerjisi çok yüksek bir ekibiz. Bu nedenle şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Sete başlamadan önce de çok uzun süre birlikte vakit geçirdiğimiz için birbirimize çok alıştık. Bu nedenle kadın olarak hiç yalnız hissetmedim.

Haberin Devamı

İlk defa polisi oynuyorsunuz. Nasıl bir hazırlık yaptınız?

Aslında daha önce polis öğrencisini oynamıştım, şimdi gerçek bir polisi oynuyorum. Sete başlamadan önce dövüş ve savunma gibi eğitim sürecimiz oldu. Aynı zamanda atış poligonuna gittik. Tabii ki gözlem çok önemli. Kendimi bu işe hazırladım.

Polisiye dizi çekmek sizi zorluyor mu?

Her sette olduğu gibi tabii ki biz de yoruluyoruz. Ama bu yorgunluklar güzel yorgunluklar. Çünkü aldığımız eğitimlerin karşılığını verdiğimizi düşünüyorum.

Bu işin ekrandakilerden farkı ne olacak?

Bizde her bölüm işlenen aksiyonun dışında, aşk, entrika ve devam eden babalar operasyonu var. Bu da seyircinin merak etmesini sağlayacak.

Polisiye dizilerde, genelde kadın polisi oynayanlar arka planda kalır. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bugüne kadar seyircinin izlediği aksiyonda kadınlar hep arka plandaydı. Bizim dizimizin farkı kadınların da aksiyonun içinde olması. Bizlerin de ön planda olabileceğini gösterdiğimizi düşünüyorum.

Bu iş sizce kariyerinizi nasıl etkileyecek?

Bugüne kadar aşk ve entrika dizilerinde rol aldım. İlk defa aksiyon dizisinde rol alıyorum. Şu an silah ve bıçak kullanmayı biliyorum ve dövüşebiliyorum. Bence bunlar kariyerime olumlu etkiler yansıtacaktır.

Ümit Kantarcılar nasıl bir rol arkadaşı?

Ümit’le çalışmak keyifli. Sahne öncesi enerjimi yükseltiyor. Esprili ve eğlenceli bir ar-kadaşım. Ve iyi de bir partner.

Haberin Devamı

ÜMİT KANTARCILAR:Hikayenin kötü adamıyım

‘Gürkan’ nasıl biri?

Hikayenin kötü adamı. Aynı zamanda köstebek. Salt kötü bir adam değil. İnsanlar kötü oldukları için kötü değiller. Bir nedeni olduğu için kötü-ler. Bir amaç uğruna kötü adam. Ailesiz ve bir batakhanede büyümüş. ‘Bedirhan’ hayatını değiştirmiş. Hayalini bile kuramayacağı bir hayat kurmuş. Gerçek sevgiyi sadece ‘İdil’de bulmuş bir adam. Ama ‘İdil’e de çok büyük yanlışlar yapmış. İlerleyen bölümlerde karakterin nereye gittiği daha iyi anlaşılacak.

Komiseri canlandırdığınız için atış dersleri veya özel bir hazırlık yaptınız mı?

Tabii ki. Bu rol bana teklif edildiğinde çekimlerin başlamasına
1.5 aylık bir zaman vardı. Haftanın üç günü dövüş dersleri aldım. Polislikle ilgili gözlemlerim oldu ve hatta tanıdığım polislerden meslekle alakalı bilgiler aldım.

Teşkilat içinde köstebek olmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sonuçta ‘Gürkan’ bir amaç için kötü olan bir adam. ‘Gürkan’ı kötü olmaya iten bazı nedenler var. Teşkilat içinde köstebek olmak zor ve riskli, her an açığa çıkabilirsiniz. İlerleyen bölümlerde her şey daha netleşecek.

Haberin Devamı

Polisiye dizide oynamak zor mu?

Zor tarafları var. Sonuçta aksiyon ve her bölüm seyirciye aksiyon adına bir şeyler vermek gerekiyor. Zaten iş polisiye olduğu için seyircide de böyle bir beklenti oluşuyor. Ekranda sürekli polisiye diziler ekrana geliyor.

Projeyi kabul ederken tereddüt ettiniz mi?

Yok tereddüt etmedim. Projeyi okuduğumda karakteri çok beğendim. Karakter zor ve oyunculuk gerektiren bir rol.

Çekimler nasıl gidiyor?

Oldukça zor, dediğim gibi aksiyon ve polisiye bir iş çekmek kolay değil.
Zaman zaman eğlenceli ve bir o kadar da yorucu.

Nilay Cafer nasıl rol arkadaşı?

Şu ana kadar çalıştığım projelerde partner konusunda şanslı bir adam oldum.
‘Küçük Sırlar’da Sinem Kobal, ‘Babalar ve Evlatlar’ dizisinde Deniz Baysal, ‘Pis Yedili’de Melis Babadağ ve ‘Çakıl Taşları’nda Türkü Turan’la oynadım. Bu şansım ‘Şehrin Melekleri’nde devam ediyor. İnşallah bundan sonra da devam eder.

Haberin Devamı

ÜMİT KANTARCILAR - GÜRKAN

Organize Suçlarla Mücadele Birimi’nde başkomiser. ‘Adil’in suikast emrini veren, karanlık işleri gizleyen, emniyet içindeki köstebek.

NİLAY CAFER - İDİL

Komiser yardımcısı. ‘Cemal’in Organize Suçlar’dan dahil ettiği İdil, ekipte analitik zekası, görsel hafızasıyla sivriliyor.

BUSE VAROL - ASLIHAN

Komiser muavini. Akademiden yeni mezun. Kürtçe, Arapça, Lazca ve Gürcüce’yi çok iyi konuşuyor. Hemen her şiveyi yapmakta usta.

TUĞÇE KARABACAK - LEYLA

Bedirhan’ın kardeşi. Cemal’in eski sevgilisi. Finans ve marketing uzmanı. İyi eğitimli biri.

ÜNAL SİLVER - BEDİRHAN

Banka ve finans kurumları sahibi ünlü bir işadamı. İşadamı kisvesi altında, mafyatik ilişkilerin olduğu karanlık dünyanın en önemli ismi.

ARDA HACIOĞLU - MİRZA

Polis memuru. Ekipte akademi mezunu olmayan tek kişi. Bilgisayar Mühendisliği’ni bitirdikten sonra polisliği seçmiş.