Gündem Emniyet’in fezlekesi suç unsuruymuş!

Emniyet’in fezlekesi suç unsuruymuş!

01.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da cezaevindeki müvekkiline savunmasını hazırlaması için adli evrak götüren avukat hakkında örneğine az rastlanır bir soruşturma açıldı. Avukatın, cezaevine getirdiği evrakta bazı örgütlerin isminin yazılması nedeniyle tutanak düzenlendi. Avukat hakkında, “örgüt propagandası” suçundan soruşturma başlatılırken evraka da el konuldu.

Emniyet’in fezlekesi suç unsuruymuş

Avukat Ceren Şimşek, PKK-KCK propagandası suçlamasıyla tutuklanan müvekkilleriyle görüşmek için ağustos ayında Sincan Cezaevi’ne gitti. Şimşek, müvekkillerine savunmalarını hazırlayabilmeleri için emniyet tarafından haklarında hazırlanan ve suçlamaları içeren fezlekeyi de götürdü. Suçlanan şüphelilerin PKK-KCK propagandası yaptıklarına ilişkin iddiaların sıralandığı fezlekede, bu örgütlerin kuruluş amaçları, stratejileri, eylemleri de rutin biçimde anlatıldı.

Ancak bu anlatım, cezaevi görevlilerinin şüphelenmesine yol açtı. Şimşek’i durduran ve elindeki evraklara el koyan cezaevi görevlileri, fezlekeyi inceleyerek el koyma kararı verdi. Avukat ise getirdiği evrakın içeriğini anlatmak istediyse de başarılı olamadı. Daha sonra el konulan evrakın suçlamalarla ilgili emniyet fezlekesi olduğu, bu nedenle örgüt isimlerinin evrakta yazdığı anlaşıldı.

İfadesi alındı

Fezlekenin içeriği ile ilgili olarak da, “16.08.2016 tarihinde müvekkili ile görüş yapmak üzere cezaevinde hazır olan Avukat Ceren Şimşek müvekkiline birtakım evraklar vermiştir. Evraklar incelendiğinde bir kısmının örgüt propagandası içerdiği tespit edilmiştir. Bu nedenle söz konusu evraklara el koyularak savcılığa gönderilmek üzere iş bu tutanak tutulmuştur” denildi. Fezleke daha sonra savcılığa gönderildi. Savcılık da Şimşek hakkında soruşturma başlattı ve ifadesini almak üzere savcılığa davet etti. Emniyet fezlekesindeki PKK-KCK tarihçesiyle ilgili bilgiler nedeniyle açılan soruşturma sürüyor.