Amasya EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BAHÇESİNDE ŞEHİT BAŞKOMİSERİN ADINA ÇEŞME YAPILDI

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BAHÇESİNDE ŞEHİT BAŞKOMİSERİN ADINA ÇEŞME YAPILDI

08.10.2015 - 14:00 | Son Güncellenme:

.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BAHÇESİNDE ŞEHİT BAŞKOMİSERİN ADINA ÇEŞME YAPILDI

Amasya Emniyet Müdürlüğü bahçesinde şehit başkomiser Hüseyin Hatipoğlu’nun adını taşıyan çeşme yapıldı.
9 Ekim 2014 günü Bingöl Emniyet Müdür Atalay Ürker ve Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ile birlikte Kobani eylemleri sırasında hasar gören iş yerlerini gezdikleri sırada bir araçtan inen kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu şehit olup memleketi Amasya’da defnedilen şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu’nun adı Amasya Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yaptırılan çeşmede yaşatılacak.
Çeşmenin açılışına Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, şehidin eşi Sibel Hatipoğlu, babası İlyas Hatipoğlu, yakınları, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dümen, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve diğer yetkililer katıldı.
İl Müftüsü İsmail İpek’in okuduğu duanın ardından açılışı yapılan çeşmeden su akıtan Sibel Hatipoğlu, 2,5 yaşındaki kızları Yaren’in ellerini yıkadı.
Emniyet Müdürü Artunay, çeşmenin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederken, okul, spor tesisi, çeşme ve benzeri alanlara şehitlerin isimlerinin verildiğini anımsatan Vali Çomaktekin de “Şehit kardeşlerimiz her zaman kalbimizde ve dualarımızda yaşayacaklardır” diye konuştu.
Çomaktekin, “Bu kardeşimiz ulvi değerler için, vatanın bölünmez bütünlüğü için, bayrak için, kutsal değerler için şehit olmuştur ve mertebelerin en yükseğine nail olmuştur” şeklinde konuştu.