Niğde Emniyet, muhtarlarla buluştu

Emniyet, muhtarlarla buluştu

26.02.2015 - 10:39 | Son Güncellenme:

Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğdeli Muhtarlar ile toplantı düzenledi.

Emniyet, muhtarlarla buluştu

Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğdeli Muhtarlar ile toplantı düzenledi.
Emniyet Müdürü Kurt ve Şube müdürleri, muhtarlarla buluşarak Mahallelerde bulunan sorunlarla ilgili fikir alış verişinde bulundular.
Toplantıya Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Asayiş Şube Müdürü Murat Çimen, Toplum Destekli Şube Müdürü Mümtaz Aycan, Çocuk Şube Müdürü Adem Çolak, Trafik Şube Müdürü Mustafa Ayancı ve mahalle muhtarları katıldı.
Soru cevaplı olan toplantıda soruları yanıtlayan Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde’de Madde bağımlısı şahıslarla ilgili önerilerde bulundu.
Kurt, madde bağımlısı gençlerin ilk önce tedavi edilip ardından topluma kazandırılması gerektiğini vurguladı.
Müdür Kurt yaptığı konuşmasında, “Tedavi olabileceği İmralı adası gibi bir yer olması gerekiyor. Öyle bir yer olduğu takdirde dışarıdan madde temin edemezler, yani köklü bir çözüm olabilir. Uyuşturucu madde suç ama diğer bağımlılık yapan maddeler kullanıyorsa onun suçu yok. Madde kullanana çocuklar tedavi edilip normal bir hayat sürmediği müddetçe hiç kimse bunu işe almak istemiyor. İşten önce onu tedavi etmemiz gerekiyor.
Sıkıntı yaratan çocuklarımız var, bayağı ciddi bir mücadelemiz var. Onlarında çoğunda çevreyi rahatsız edecek bir pozisyon kalmadı” dedi.
Niğde’nin önemli sorunlarından olan motosiklet kazaları ile ilgili uyarılarda bulunan Kurt, “Motor kullanımında kask kullanma halkın desteğiyle olabilecek bir uygulama. Polis ceza kesecek diye düşünmemek lazım, motosiklet kullanıyorsan kendin için kask takacaksın. B sene sıkı bir şekilde denetim yapacağız. Yine Valilik bir karar aldı, motosiklet satan bayiler önceden sattığı zaman faturayı veriyor ne yapıyorsan yap diyordu. Biz bir sıkı denetim getirdik, satan kişi sattığı kişiye git tescil ettir ruhsatı al gel diyebilecek. Plakasız motosiklet yakaladığımız zaman sattığı yere gideceğiz, onunla ilgili de bir ceza işlemi uygulayacağız” diye konuştu.
Toplantı daha sonra muhtarlarla soru cevap şeklinde devam etti.