Gündem Emniyette sıkı güvenlik

Emniyette sıkı güvenlik

19.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul emniyeti kırmızı alarma geçti.

Emniyette  sıkı güvenlik

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan yönetiminde kriz masası oluşturulurken, toplantıda olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı. Son 2 gecedir sürekli olarak İstanbul hava sahasında tanınmayan bazı helikopterlerin görüldüğü iddiası üzerine, Emniyet Müdürü Çalışkan tarafından güvenliği tehlikeye sokacak herhangi bir tanımlanamayan uçucu cisim görülmesi durumunda düşürülmesi talimatı verildi. Ayrıca İstanbul’a takviye olarak gelen 1800 Özel Harekat polisi gönderildi.
Marmara’da uçuş yasağı
Emniyette görevli personel 3 ayrı giriş noktasından tek tek kimlik kontrolü yapılarak içeri alındı. Ayrıca Terörle Mücadele, İstihbarat, Organize ve Bomba İmha şube müdürlüklerinin bulunduğu emniyetin B ve C bloklarının avlusuna yetkili personel haricinde kimse alınmadı. Ayrıca olası bir saldırıya karşı yolları kesmek üzere belediye otobüsleri de emniyetin önüne konuşlandırıldı. Müdürlerin çelik yelekli uzun namlulu yakın korumaları ile gezdiği emniyete kumanya stoğu yapılması da dikkat çekti.
İstanbul’da ‘Darbe’ teyakkuzu
Gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkan vatandaşlar önceki gece de protestolarını sürdürdü. Dün ilk iş gününde ise İstanbul’da yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. İşlerine gitmek için Marmaray, metro ve metrobüs istasyonlarına giden vatandaşlar yoğun güvenlik önlemleriyle karşılaştı. Ücretsiz olan toplu taşıma araçlarını kullanmak isteyen vatandaşlara kurulan güvenlik noktalarında üst ve çanta araması uygulanırken, metro girişlerine X-ray cihazları kuruldu. Vatandaşların ise tedirgin oldukları gözlendi. Hasdal Kışlası’nda da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.
BURAK DURSUN İstanbul
Güvenlik önlemlerinin nedeni toplantı çıktı
İstanbul Levent’te bir otelin çevresinde, özel harekat ekipleri ve zırhlı araçlarla alınan sıradışı güvenlik tedbirleri dikkat çekti. Söz konusu önlemin, otelde yapılan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın da katılımcıları arasında olduğu bir toplantıyla ilgili olarak alındığı öğrenildi. l DHA
Otele saldırıyı yöneten Sönmezateş yakalandı
Darbe girişiminin olduğu gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele yapılan saldırıyla ilgili önemli ayrıntı ortaya çıktı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in, helikopterden timlerin baskınını bizzat komuta ettiği öğrenildi. Tümgeneral Sönmezateş, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yakalandı. l DHA

Yazarlar