Geri Dön
Emre Akbaba ve Metin Oktay'lı trafik kamu spotu her açıdan kusursuz

Emre Akbaba ve Metin Oktay'lı trafik kamu spotu her açıdan kusursuz

Bayram yaklaşırken yine bayram trafiği ve olası kazalar hepimizi korkutuyor. Emre Akbaba ve Metin Oktay'a yer verilen kamu spotu ise birçok açıdan ele alınması gereken kusursuz bir bilinçlendirme girişimi.

Turcel Orman
Turcel Orman

Ortak hedefler

Trafik kazalarını minimuma indirme çabası tüm insanlığın ortak hedefi. Trafik canavarlarına ve trafikte dikkatsizliğe savaş açan her girişimin mutlaka arkasında duruluyor. Şimdiye dek trafikle ilgili birçok kamu spotu yapılsa da, galiba ilk defa bu kadar vurucu bir işe imza atıldı.

"Ne söylediğinizden çok, nasıl söylediğiniz önemlidir" cümlesi de bir kez daha anlam kazandı. Verilen mesaj hep aynı: "Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım". Fakat bu hatırlatmayı yaparken hem ünlü bir futbolcuyu, hem de trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden bir efsaneyi kullanmak, mesajı alması istenen kitleye etkilemek için harika bir yöntem.

Ortak değerler

Metin Oktay, Türkiye'nin ortak değerlerinden biri. Takım ayırt etmeden herkesin saygı duyduğu ve görünce etkilendiği bir isim. Bu nedenle genel bir soruna ve ortak bir hedefe parmak basarken ortak bir değer kullanmak kesinlikle etkili oluyor. Spotta kullanılan "Bizi sevenleri üzmeyelim" cümlesi de Metin Oktay'ın Fenerbahçe'den aldığı transfer teklifine verdiği "Bizi sevenleri üzmeyelim baba" cevabına hoş bir gönderme.

Dileyelim bu girişim olabildiğince fazla kişide etki bırakır ve bayram trafiği kimse için kötü sonuçlanmaz. Kısacası, yoldayken bırakın o telefonu.

Emre Akbaba ve Metin Oktaylı trafik kamu spotu her açıdan kusursuz

Metin Oktay'ın ölümü

13 Eylül 1991'de ise Boğaziçi Köprüsü çıkışında trafik kazası geçirerek genç yaşta hayatını kaybetti. Galatasaray'dan takım arkadaşı olan ve 2016'da aramızdan ayrılan Turgay Şeren, Metin Oktay'ın ölümü ile ilgili şunları söylemişti:

"Galatasaray’ın bir galibiyetinden sonra arkadaşlarla gece Kuruçeşme’deki Galatasaray Adası’nda yemek yiyorduk. Metin ilerleyen saatlerde ‘ben kalkıyorum’ deyince masadaki arkadaşlar karşı çıktı. Hep birlikte ‘buradan başka bir gazinoya gideceğiz’ diyerek, bizden ayrılmaması için çok çalıştık. O kadar diretmemize rağmen bizleri dinlemedi. ‘Gitmem lazım’ dedi. Ve gitti... Arkasından Metin Oktay’ın köprüden geçerken trafik kazası yaptığı haberi geldi. O gece tüm ısrarımıza rağmen aramızdan ayrılmayıp bizimle diğer gazinoya gitmiş olsaydı, belki bugün bile aramızda olacaktı."

Emre Akbaba'nın oyunculuğu

Açık konuşmak gerekirse kamu spotundaki oyunculuklar genellikle alay konusu olur. Emre Akbaba ise asıl mesleği futbolcu olmasına rağmen o kadar doğal ve iyi bir oyunculuk sergilemiş ki, performansı, kamu spotunda verilen hayati mesaja ve Metin Oktay gibi bir efsaneye gönderme yapılmasına rağmen gözardı edilemeyecek bir detay olarak öne çıkıyor.

Ayrıca Emre Akbaba bu kamu spotuyla ölümsüz bir işe imza attı ve yıllar boyu adı Metin Oktay gibi bir efsaneyle beraber anılacak. Hem insanların hayatını kurtarmaya yönelik bir kamu spotunda oynayıp hem de Metin Oktay efsanesiyle adını yan yana yazdırması onun için de çok önemli bir iş olsa gerek. Ayağının kırılmasından ötürü geçirdiği bu zor dönemde ona da bir nebze moral olabilir...

Benzer İçerikler