Osmaniye Emzirme Haftası Etkinliği

Emzirme Haftası Etkinliği

06.10.2018 - 15:46 | Son Güncellenme:

.

Emzirme Haftası Etkinliği

OSMANİYE (AA) - Osmaniye Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Emzirme Haftası dolayısıyla stant açıldı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Meydanı'nda açılan stantlarda, kadınlara yönelik bilgilendirme yapılarak anne sütünün önemini anlatan broşür dağıtıldı.

Sağlık İl Müdürü Hasan Öznavruz, standı ziyaretinde yaptığı açıklamada, bebeklerin anne sütüyle beslenme hakkından mahrum edilmemesi ve farkındalığı arttırmak için 1-7 Ekim’in Emzirme Haftası olarak kutlandığını belirtti.

Emzirmenin, bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun beslenme yöntemi olduğunu ifade eden Öznavruz, "Sağlık kuruluşlarımızda anne sütü ve emzirme ile ilgili çalışmalar ve halk eğitimleri yoğun olarak devam etmektedir. Hafta dolayısıyla da bilgilendirme standımızı açtık. Burada amacımız, geleceğimiz olan çocuklarımızın, kendileri için en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlayarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Öznavruz, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi için "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" yürütüldüğünü, program kapsamında, Osmaniye’nin 2009 yılında "Altın Bebek Dostu İl" ünvanı aldığını sözlerine ekledi.

Konuşmadan sonra standı ziyaret eden kadınlara broşür dağıtıldı.