Gündem En azılı katil serbest

En azılı katil serbest

29.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kolombiyalı ünlü uyuşturucu baronu Escobar’ın tetikçisi, işlediği 250 cinayete rağmen polisle işbirliği yaparak erkenden tahliye oldu

En azılı katil serbest

Kolombiya’nın en azılı kiralık katili John Jairo Velasquez (52) 22 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı. Polislere bilgi sağlayacağı konusunda anlaşma yapan Velasquez böylece çekmesi gereken 30 yıllık cezadan sekiz yıl önce serbest kaldı. 1993 yılında öldürülen uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın en çok güvendiği tetikçisi olan Temel Reis lakaplı Velasquez, Combita hapishanesinden polis eskortuyla çıkarıldı.
Ülkeden iki yıl ayrılması yasak olan Velasquez’in erken tahliyesi tartışma yarattı. 250 kişiyi öldürdüğünü, yaklaşık 3 bin gazeteci, siyasetçi, rakip çete üyesi ve sivilin de ölüm emrini veren Velasquez, çocukken polis olmak istiyordu. Ancak polisliğin sıkıcı olduğunu düşünen Velasquez 18’inde Escobar’la çalışmaya başladı. İlk öldürdüğü kişi bir otobüs şoförü oldu. Tetikçi cinayetle ilgili “Escobar’ın bir arkadaşının annesi o otobüsten düşüp ölmüştü. Şoför de hiç yardım etmemişti. Onu öldürdüğümde bir şey hissetmedim” demişti.
Cumhurbaşkanı Adayı Luis Carlos Galan suikastının arkasındaki isim olan Velasquez, “Escobar dünyaya gelse yeniden onunla çalışırım” diyen Velasquez, mafya babası emir verdiği için kendi kız arkadaşı Wendy Chavarriga’yı bile öldürttü.
Pişmanlık duymuyor
Yaptıklarından pişman olmadığını söyleyen Velasquez, “Öldürülme riskim yüzde 80. Ama aptal değilim. Kendimi koruyacağım” dedi. Velasquez’in yeni hayatındaki amacı ise yaşam hikayesini yazıp Hollywood’a satmak.