İstanbul En başarılı belediye projesi seçildi

En başarılı belediye projesi seçildi

10.03.2017 - 17:33 | Son Güncellenme:

İstanbul'un en genç ilçelerinden Sultangazi Belediyesi projeleriyle belediyecilik anlayışını üst seviyeye çıkarmayı başarıyor. En başarılı belediye projesini elinde bulunduran Sultangazi Belediyesi Kent Ormanı projesiyle birincilik ödülüne layık görüldü.

En başarılı belediye projesi seçildi

Betonlaşmaya karşı büyük hamleler yapan Sultangazi Belediyesi, Anadolu kültürlerini bünyesinde barındırma yönünde yaptığı büyük çalışmaların yanı sıra çevrecilik alanında da önemli projelere imza atıyor. Sultangazi'nin tamamlamış olduğu projelerden Kent Ormanı projesine birincilik ödülü verildi. 66 projenin katıldığı yarışmada birinci olan Kent Ormanları projesi ödülü, Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Altepe tarafından Belediye Başkanı Cahit Altunay’a takdim edildi.  

Ayrıca İstanbul'un yeni ilçelerinden Sultangazi Belediyesi insan ve sağlık odaklı projelerinin yanı sıra 'Üretken belediye' proje yarışmasından da ödül almıştı.

SULTANGAZİ BELEDİYESİ'NE BÜYÜK ÖDÜL

Sultangazi Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği Altın Karınca Belediyecilik ödülüne layık görüldü. 512 proje arasında Çevre ve Altyapı Projesi dalında Sultangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sultangazi Kent Ormanları projesine birincilik ödülü verildi.

Sultangazi Belediyesi hayata geçirdiği sosyal doku ve vizyon projelerle ödülden ödüle koşuyor. Mahkum ailelerine yönelik rehabilitasyon ve istihdamı amaçlayan, ‘’Ben de Varım’’ projesiyle Yerel Yönetimler ve Aile” konulu yarışmada ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Sultangazi Belediyesi’ne bir ödül de Marmara Belediyeler Birliği tarafından verildi.  Bu yıl beşincisi düzenlenen ve altı ayrı kategoride toplam 512 projenin yer aldığı yarışmada Çevre ve Altyapı Projeleri dalında Sultangazi Kent Ormanı projesiyle Sultangazi Belediyesi, birincilik ödülüne layık görüldü.



ÇEVRECİLİK ÖDÜLÜ DE SULTANGAZİ'NİN OLDU

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezince (MİARGED) düzenlenen '2. Üretken Belediye Proje Yarışması'nda  dereceye giren belediyelere ödülleri törenle verildi.

Törende konuşma yapan MİARGED Başkanı Halil Memiş, yarışmayla belediyelerin proje üretmelerini teşvik etmeyi, projelerin kamuoyuyla ve diğer belediyelerle paylaşılmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren projelerin sahiplerine ödülleri takdim edildi. Çevre ve Altyapı Projeleri kategorisinde düzenlenen yarışmada Mesire Alanı projesi ile dereceye giren Sultangazi Belediyesinin ödülü ise belediye adına Başkan Yardımcısı Hakan Ceylan’a takdim edildi.

İŞTE SULTANGAZİ'NİN ÖDÜLE ADAY TAMAMLANAN VE YAPIMI DEVAM EDEN DİĞER PROJELERİ

TAMAMLANAN PROJELER


Belediye Hizmet Binası,Nikah Salonları ve Zemin Altı Otoparkı Projesesi

Sultangazi Belediyesi, yeni hizmet kompleksinde hizmet vermeye başladı. Uğur Mumcu Mahallesi'nde yükselen Belediye Hizmet Kompleksi’nde belediye birimleri ile nikah salonları hizmet vermeye başladı. Önümüzdeki günlerde ise 1.200 kişilik düğün salonu, alış-veriş ve Yaşam Merkezi ile zemin altı otopark faaliyete geçecek.

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi

Sağlık merkezi, 7 bin 914 metrekare kapalı inşaat alanından oluşuyor. 6 kat üzerinde yükselen merkezde, 21 adet poliklinik odası ve 50 diş ünitesi bulunuyor. Merkezin tam kapasiteyle hizmet vermeye başlamasıyla 70’i dış hekimi olmak üzere 241 personel görev yapacak.

Merkezde 24 saat acil servis hizmetinin yanında, engellilere yönelik genel anestezi altında diş tedavisi hizmeti de verilecek. Modern ameliyathane, 2 cerrahi odası, üç hasta odası ve diş protez laboratuvarının bulunduğu merkezde, tüm birimlerin kullanılmaya başlaması ile günde 1.000 kişiye sağlık hizmeti sunulacak.

Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli

Uygulama Oteli ve Turizm Meslek Lisesi Gazi Mahallesi'nde inşa edildi.Toplam inşaat alanı 15 bin 39 m2 olan eğitim tesisi; eğitim ve yönetim bloğu,uygulama oteli ve pansiyon binasında oluşuyor.

Eğitim ve Yönetim Bloğu 12 derslikten oluşacak, Uygulama Oteli, 90 yatak kapasitesine sahip olup, 5201 m2 alanda inşa edilecek. Otelde, ana mutfak birimleri ve depoları, kuaför, berber, doktor, yemek salonu, yatak odaları, konferans salonu, kokteyl salonu gibi birimler bulunacak.

50.Yıl Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri Projesi

50.Yıl Mahallesi, 3903 m2 yüzölçümlü 2117 ada 23 parselde haftanın belirli günlerinde daimi pazar yeri diğer günlerde bölgeye hizmet edecek Bilgi evi, Aile Sağlığı Merkezi, Kurban Kesim Merkezi, Afet Merkezi, otopark, park ve çay bahçesi alanlarıyla beraber 50.Yıl Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri halkımızın hizmetine açılmıştır.

Sultançiftliği Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri Projesi

Sultançiftliği Mahallesi’nde, belediyemizce satın alınan 142 parselde plan ve ifraz çalışmaları yapıldıktan sonra oluşan, 4670 m2 yüzölçümlü 202 parselde, haftanın belirli günlerinde daimi pazar yeri diğer günlerde bölgeye hizmet edecek Bilgi evi, Aile Sağlığı Merkezi, Kurban Kesim Merkezi, Afet Merkezi, otopark, park ve çay bahçesi alanı ile ilgili Sultançiftliği Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri halkımızın hizmetine girmiştir

SULTANGAZİ’DE ULAŞIM HAMLESİ

Altyapı yatırımlarının yanı sıra Sultangazi’yi TEM Otoyolu ve çevre yollara bağlayan yolları revize ettik.  Yeni güzergahları hizmete açtık. Kavşak, üst geçit ve yayalaştırma çalışmalarıyla Sultangazi trafiği rahat bir nefes aldı.

TAŞOCAKLARI REHABİLİTE EDİLİYOR.

Sultangazi’nin yıllardır süregelen “Taş ocakları” problemi, belediyemizce başlatılan rehabilitasyon çalışmaları ile çözüme kavuşturuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarla bölgenin rehabilitasyonu sağlanıyor. Uygulamaya başlanan filtreleme ile toz oranı düşürülürken, toz tepeleri tafsiye ediliyor ve kuşaklama yolu boyunca yeşil bant ve ağaç perde projesi hayata geçirildi.

DEVAM EDEN PROJELER İSE ŞÖYLE;

600 Yataklı Devlet Hastanesi

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’nin sayılı “Akıllı Hastane”lerinden birisinin yapımına Sultangazi’de başlandı. Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı imar uygulamalarıyla sağlanan arazi üzerinde yükselecek olan hastane, 200’ü kadın doğum olmak üzere toplam 600 yataklı olarak hizmet verecek.

- Zübeyde Hanım Hizmet Tesisleri
- Sultangazi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi
- Uğur Mumcu Hizmet Tesisleri
- Esentepe Hizmet Tesisleri

Kapalı Yüzme Havuzu Projesi

Sultangazi 75. Yıl Mahallesi’ne Kapalı Yüzme Havuzu yapım çalışmalarına başlandı. İnşaat çalışmaları 4 bin 653 m2 alan üzerinde başlayan proje kapsamında kapalı yüzme havuzunun yanı sıra fitness salonları, pilates salonu ile otopark bulunuyor.

Sultangazi Belediyesi’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğü girişimler sonucunda 75. Yıl Mahallesi’ne Kapalı Yüzme Havuzu yapımına başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yüzme havuzu 4 bin 653 m2 alan üzerinde yükseliyor.

Sultangazi Eğitim Destek Akademi (SEDA) Projesi

Sultangazi Belediyesi, öğrencilerin merkezi sınavlara hazırlanmalarını sağlamak amacıyla Sultangazi Eğitim Destek Akademi (SEDA) projesini hayata geçirdi. Sultançiftliği ve İsmetpaşa Mahalle Hizmet Tesislerinde eğitimlerin verilmeye başlandığı proje kapsamında, Esentepe Şubesi de hizmete açıldı. Proje de 35 uzman öğretmen görev alıyor.

Haberin Devamı