Cadde En büyük ilacım düşünmemek oldu

En büyük ilacım düşünmemek oldu

08.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ah vah çekmeden, aslanlar gibi hastalıkla mücadele ettiğini söyleyen Uğur, “Gitarımı alıp 6 ay odama kapandım. Çalarken hiçbir şey düşünmüyorsun. Bu da en büyük ilacım oldu” dedi

En büyük ilacım düşünmemek oldu

Geçen sene yakalandığı lenf kanserini, kemoterapi tedavisiyle yenen Özkan Uğur, Samet Özçelik’in sorularını yanıtladı. Yaşadıklarını anlatan Uğur, şunları söyledi:
“Kasığımda ufak bir beze oluştu. Fazla üzerinde durmadım. Daha sonradan o kitle ağrılı bir hale geldi. Biyopsi yapıldı. Anlaşıldı ki işin başındaymışız. Benimki yavaşlar arasında en yavaş olanıymış. ‘Tamam, başımıza gelecekmiş.

‘Vücudumla toplantı’
Yapacak bir şey yok. Hiç ah vah çekmenin de bir anlamı yok. Atlatacağız aslanlar gibi’ diyerek gitarımı aldım, odaya kapandım. O sırada Türkiye’de çok kötü olaylar oluyordu. Moralimi yüksek tutmak için vücudumla toplantı halindeydim.”
Gitarın kendisine iyi geldiğini söyleyen Uğur, “En büyük meditasyon, gitar. Çalarken hiçbir şey düşünmüyorsun. Bu da en büyük ilacım oldu. Bütün gün odaya kapanıp tamamen kendimi ona verdim. Tanrım beni baştan yarat dönemine girdim yani. Altı ay kadar sürdü” dedi.

‘Koalisyonun babaannesi’
“Hayata bakışınızda değişiklik oldu mu?” sorusuna Uğur, “Değer yargılarım değişti. Hatta Ferrari’sini satan adam oluyorsun bir zaman sonra” yanıtını verdi. “Bir siyasetçi arasa, 40 yıldır üç farklı adam berabersiniz, nedir bu işin formülü diye sorsa, ne dersiniz?” sorusuna Uğur, “Egolarınızı ıslah edin derim. Üsluplarınıza dikkat edin. Kavgadan vazgeçin kardeşim. Üç ayrı karakter, üç ayrı ego... Meclisteki partilerin bizden akıl alması lazım. Üç ayrı adam, 40 yıldır beraber, al koalisyonun babaannesi” açıklamasını yaptı.