Gündem En çok bağlanan Danimarka

En çok bağlanan Danimarka

25.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından yayınlanan raporda, cep telefonu ve internet kullanımının en yoğun olduğu ülkeler açıklandı.

En çok bağlanan Danimarka

İnternete erişilebilirlik ve bilgi kullanımının kriter olarak belirlendiği rapora göre Danimarka, önceki yılın birincisi Güney Kore’yi geride bırakarak ilk sırada yer aldı. Listenin üçüncü sırasında İsveç görülürken, onu İzlanda ve Birleşik Krallık takip ediyor. Avrupalı ülkelerin üst sıraları doldurduğu rapora göre Türkiye, internet erişimi ve bilgi kullanımında 68’inci sırada bulunuyor. Listenin dokuzuncu sırasında Asya kıtasının en yoğun kullanımına sahip Hong Kong yer alıyor. Afrika ülkeleri listenin en alt kısmını oluşturuyor. Raporda, 3 milyar insanın internet erişimine sahip olduğu ve bilgi akışına katıldığı belirtildi. Gelişmekte olan ülkelerin ise listede gerilerde kaldığı ancak 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 8.4 artış görüldüğü aktarıldı.

4,3 milyar kişi internetsiz
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği Genel Sekreteri Hamadoun Toure, “Dünyada internet bağlantısı olmayan 4.3 milyar insan var. Dünyayı daha iyi bir haline getirmemiz için o insanların tamamına ulaşmalıyız” dedi.