Gündem En çok Oscar ödülü alan filmler

En çok Oscar ödülü alan filmler

29.04.2018 - 12:45 | Son Güncellenme:

Film izlemeyi sevenler için sinema tarihinin en çok Oscar ödülü alan filmlerini inceliyoruz. Listemizde, 9 veya daha fazla Oscar ödülü alan toplam 7 film yer alıyor.

En çok Oscar ödülü alan filmler

7. Gigi (1958)

Haberin Devamı

Vincente Minelli’nin yönettiği Leslie Coron’un başrolünü oynadığı komedi, müzikal ve romantik türde film severlerin sıkılmadan izleyeceği Gigi filmi 9 dalda Oscar ödülüne sahiptir.

6. Son İmparator (The Last Emperor) (1987)

Bernardo Bertolucci’nin yönettiği, başarılı aktör Peter O’Toole’nin oynadığı 9 dalda Oscar ödülü alan Son İmparator (The Last Emperor) filmi biyografi, dram ve tarih türlerini seven izleyiciler için güzel bir tercih olacaktır.

5. İngiliz Hasta (The English Patient) (1996)

Anthony Minghella’nın yönettiği İngiliz Hasta (The English Patient) filmi 12 dalda Oscar adayı olup 9 dalda Oscar kazanmıştır. Başrollerini Raph Fiennes ve Kristin Scott Thomas’ın paylaştığı film; dram, savaş ve romantik türlerde film sevenler için ideal bir seçenek.

Haberin Devamı

4. Batı Yakası Hikâyesi (West Side Story) (1961)

11 dalda aday gösterilmiş ve aday olduğu 11 dalın 10’unda ödül kazanmış olan Batı Yakası Hikâyesi (West Side Story) filminin başrolünde Natalie Wood’un yer aldığı, Jerome Robbins ve Robert Wise’ın ortaklaşa yönettiği film; dram, romantik ve müzikal türünde film severler için iyi bir seçim olacaktır.

3. Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü’nü (The Lord Of The Rings: The Return Of The King) (2003)

11 dalda Oscar kazanan Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü’nü (The Lord Of The Rings: The Return Of The King) filmi aksiyon, fantastik ve savaş türü severler için mutlaka izlenilmesi gerekenler arasındadır.

2. Ben-Hur (1959)

Listede zirvenin bir basamak altında 12 adaylığın 11’inde ödül kazanan 1959 yapımı tarihi epik Ben-Hur’u görüyoruz. Charlton Heston’un başrol olarak oynadığı filmin yönetmeni William Wyler.

1. Titanik (1997)

Listenin en başında, zirvemizde, 14 adaylıktan 11’ini kazanan Titanik var. Yönetmen James Cameron filmde hafızalardan silinmeyecek bir aşk hikâyesine yer vermiş. Başrollerini Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio’nun paylaştığı 1997 yapımı film, Avatar onun rekorunu kırana kadar, dünyada en çok hasılat yapan filmdi.