Gündem En çok şehit orada verildi: 35 kişi

En çok şehit orada verildi: 35 kişi

07.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da 15 Temmuz gecesi helikopterlerden açılan ateş sonucu 17, uçaklardan açılan ateş sonucu ise iki kişinin şehit edildiği ortaya çıktı. En çok şehit verilen yer ise Genelkurmay’dı

En çok şehit orada verildi: 35 kişi

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında Genelkurmay üzerinde uçan helikopterlerden açılan ateş sonucu
17, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde ise uçaklardan açılan ateş sonucu iki kişinin şehit edildiği ortaya çıktı. En çok şehit verilen yerin darbecilerin de birinci hedefi olan Genelkurmay olduğu, burada biri asker 35 kişinin şehit edildiği açığa çıktı. Darbe girişimiyle ilgili soruşturma, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen koordinasyonunda devam ediyor.

Haberin Devamı

Şehitlerin kimlikleri

Darbe girişimi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Genelkurmay, TBMM, Emniyet Genel Müdürlüğü, Akıncı Üssü gibi darbecilerin hedefindeki yerlerde şehit edilen sivil, asker, polisler ile aralarında 11 darbecinin de olduğu toplam 113 kişinin kimlik tespitine ilişkin ilk bilgiler savcılığa ulaştı.

Tespitlere göre Ankara’da 79 sivil, dokuz asker, sekiz polis memuru şehit olurken, hayatını kaybedenlerden Ömer İpek, Ömer Takdemir, Ali Alıtkan, Fuat Bozkurt, Ali Anar, Özcan Özsoy’un ne işle meşgul oldukları belirlenmeye çalışılıyor. Darbe günü, 11 darbeci asker de öldürüldü.

Polis memuru Zafer Koyuncu Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda, darbeci Gökmen Ata Gölbaşı’ndaki Tümgeneral Danış Karabelen Kışlası Nizamiyesi’nde, sivil vatandaş Ahmet Özsoy TÜRKSAT’ta, sivil vatandaş Emin Güner Ak Parti Genel Merkezi - Cumhurbaşkanlığı arasındaki Anadolu Bulvarı üzerinde, Hasan Altın Mamak Dikimevi’nde ateşli silah yaralanmasına bağlı hayatını kaybetti. Beştepe’de iki, Akay kavşağında iki, TBMM’nde iki, Akıncı üssü girişi ve Akıncı Üssü’nde altı, Genelkurmay’da 35, Cumhurbaşkanlığı’nda 26, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 16 kişi şehit olurken, Jandarma Genel Komutanlığı’nda 9 darbeci öldürüldü.

Haberin Devamı

Helikopterlerden açılan ateş sonucu sivil vatandaşlar Yusuf Elitaş, Sultan Selim Kara, Suat Akıncı, Uhud Kadir Işık, Beytullah Yeşilay, Selim Cansız, Vedat Büyüköztaş, Murat İnci, İbrahim Ateş, Yusuf Çelik, Ali Mehmet Vurel, Yasin Naci Ağaroğlu, Muzaffer Aydoğdu, Mustafa Karasaka, Serhat Önder, Suat Aloğlu, Özcan Özsoy, uçak saldırısı sonucu ise polis memuru Köksal Kaşaltı ile sivil Mutlu Can Kılıç şehit oldu. Helikopterlerden açılan ateş sonucun ölümlerin Özcan Özsoy hariç hepsinin Genelkurmay önünde meydana geldiği anlaşıldı. Özsoy’un ise Cumhurbaşkanlığı önünde helikopterden açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

İki kişi tanktan düştü

35 şehidin patlama kaynaklı, 11 şehidin penetran cisim yaralanması (bir cisimin vücuda saplanması sonucu), aralarında 11 darbecinin de bulunduğu toplam 33 kişinin ise ateşli silah saldırısı sonucu öldüğü anlaşıldı.

Akay Kavşağı’nda tankın üzerinden düşen sivil vatandaş Fazıl Gürs ile Ak Parti Genel Merkezi ile Cumhurbaşkanlığı arasındaki tankın üzerinden düşen sivil vatandaş Emin Gürer künt kafa travma sonucu, Genelkurmay kavşağındaki sivil vatandaş Murat İnci’nin ise helikopterden açılan ateş sonucu sert bir cisime çarpan ve parçalanan kısımlarından seken mermi gömleğinin yaralanmasına bağlı hayatını kaybettiği belirlendi.