En çok yapılan vajinal estetik çeşitleri neler?

Doğum sonrası kadınların kendilerine güvenleri azalabiliyor ancak gelişen teknoloji ve tıbbın imkânlarıyla, oluşan deformiteler düzeltilebiliyor. Doğum sonrası oluşabilen bu deformiteleri özel bölge estetiği ile düzeltmek çiftlerin cinsel yaşamlarını tekrar renkli hale getirmek mümkün.

Bu konuda yapılan uygulamaları Diva Kadın Sağlığı Merkezi’nden, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökçen Erdoğan anlattı.

Vajina daraltma nasıl yapılır?

Doğum sonrasında dikiş hatalarından doğan görünüş bozuklukları, doğum sayısının fazla olması nedeniyle kesiklerin sayıca fazla, iri ve belirgin olması, doğumlardan vajinanın açılması ve eski formuna dönememesi ya da yapısal özellikler nedeniyle genişlemesi ve bozulması sonucu arzu edilen operasyondur.

Haberin Devamı

Tabii vajinanın doğuştan geniş olması da mümkündür ama kadın nasıl bir vajina hayal ediyorsa ona kavuşması da mümkündür. Yaklaşık 45 dakika-1 saat süren ve hastanede kalmayı gerektirmeyen basit diyebileceğimiz bir operasyonla hayaldeki vajinaya kavuşulabiliyor. Cinsel perhiz 3 haftadır. İlk ilişki biraz zor olabilir fakat sonrasında istenilen darlığa ulaşmış olunur.

Vajina genişletmek mümkün mü?

Bu vaka tabi ki nadirdir ama hiç yok diyemeyiz. Doğuştan olmasının yanı sıra bazı vajina daraltma operasyonlarında fazla daraltma da yapılmış olabiliyor. Ama var bunun da çaresi. Vajina daraltmanın tam tersine işlemler uygulanıp, 30 dakika kadar kısa zamanda tamamlanıyor ve sonra acılı cinsel ilişki yerini keyfe bırakıyor.

Sarkmış ve geniş vajina dudaklarını toparlamak nasıl bir işlem?

Sevişmeyi, çıplak kalmayı geçin bikini giymekten çekinen pek çok kadının başında bu bela var diyebiliriz. Doğuştan olmasının yanı sıra bir de ergenlikteki hormonların dengesiz olması nedeniyle görülüyor bu sarkmalar ve istenmeyen iri dudaklar. Henüz cinsel ilişki yaşamamış kadınların da yaptırabileceği bir operasyon olduğunu belirtmek isterim. Kadınların fazla cinsel birleşmeleri, aşırı alerjenlerle içli dışlı olmaları, sık enfeksiyon geçirme, mastürbasyonda fazla uyarımlar, kilo kaybı, oral seks, yaşa bağlı değişimler de dudaklarda kötü görüntüye neden olabiliyor maalesef. Ama yaklaşık 40 dakika- 1 saatlik bir operasyon kadını vajinasıyla barıştırmaya yetiyor. 3 haftalık bir cinsel perhiz süresinden sonra daha farklı bir görünüş ile cinselliğin keyfini varmaya hazırlanın.

Haberin Devamı

G shot-G noktası dolgusu nedir?

G noktası vajina üst duvarında yaklaşık 2- 3 cm içerde sinir uçlarından çok zengin bir bölge olup, uyarılma ile kabaran, kadınlarda zevk alma ve orgazm ile ilgili işlevleri olan erojen bir bölgedir.

Meslektaşım Dr. Ernest Grafenberg, bölgeyi keşfetmekle kalmamış bir de adını vermiş.

G noktası dolgusu, erojen olan bu bölgeyi büyütme ve yüzey alanını genişletmek amaçlı yapılıyor. Çünkü bu noktaya temas edilmesi demek hazza ulaşmanın yolunu da bulmak anlamına geliyor. Dolgu enjeksiyonları ile alanı büyüyen ve daha belirgin hale gelen bu bölge cinsel ilişki sırasında uyarılarak alınan hazzı artırıyor ve buna paralel olarak orgazm sayısını ve süresini de yukarılara çekiyor.

Haberin Devamı

G- shot muayenehane koşullarında, lokal anestezi ile yapılan bir uygulama. Dolgu maddesi olarak zamanla eriyen, hyaluronik asit içerenleri tercih edilmekteyiz. İşlem 5- 10 dakika sürüyor ve 6 -8 ayda bir tekrarlanması gerekiyor. G noktası dolgusu yaptıran kadınların cinsel yaşamlarında belirgin değişimler olduğunu söylemek isterim. Uygulamadan 12- 24 saat sonra ilişkiye girmek de mümkün.

Lazer ile vajinal daraltma işlemi nasıl uygulanıyor?

Kansız, acısız, ağrısız bir teknik, hatta sonrasında keyfi de alası. Ameliyat korkusu yaşayan fakat vajinasından memnun olmayan kadınların tercihi. Yaklaşık 20-30 dakika klinik şartlarında ve lazer kullanılarak yapılıyor. İşlem sonrası 2 haftalık bir cinsel perhiz sonrası eskisinden dar bir vajina ile karşı karşıya kalınır.