Havaların soğuduğu bu günlerde hem içinizi ısıtacak hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirecek bir bitki olan kuşburnu ülkemizde sıklıkla yetiştirilen gıda sektöründen ilaç sektörüne kadar birçok alanda kullanılmaktadır.

*Kuşburnu C vitamini deposudur, portakal, limon, mandalinadan daha fazla C vitamini içerir. Kış aylarında sıklıkla karşılaştığımız grip hastalığını önlemede ise etkisi büyük.

*B vitaminlerinden zengindir, enerji metabolizmasında, hücre yenilenmesinde, sinir sisteminde, büyüme ve gelişmede faydalıdır.

*Kemik yapısını güçlendiren ve kanın pıhtılaşmasını düzenleyen K vitamini içerir.

*Demirden zengindir, yine büyüme ve gelişme için önemli, kansızlık gidericidir.

*Bağışıklık sistemini güçlendiren ayrıca saç ve göz sağlığı için gerekli olan çinko içerir.

*Kansere karşı korur, kanı temizler, yaraları hızlı iyileştirir.

*Bioflavonoidlerden zengindir, fitoöstrojen içerir bayanlarda menopoz döneminde sıcak basmalarına karşı faydalıdır.

*Yaşlılarda halsizlik ve yorgunluğa karşı önleyicidir.

*Dolaşım sistemini hızlandırarak selülit oluşumunu önler.

*Sigara ve alkolün zararlı etkilerine karşı koruyucudur.

*Kabızlık problemine karşı düzenli tüketildiğinde faydalı olabilmektedir.

*Doğal idrar söktürücüdür, ödem sorununu giderir.Diyetisyen Özlem Sert Aydın

*Barsak parazitlerini düşürür.

Birçok sağlık probleminde faydası olan kuşburnu meyvesinin hem çayını hem de marmeladını tüketebiliriz; günde 2 fincan kuşburnu çayı ve 1 yemek kaşığı marmeladı sağlıklı beslenme planınızın bir parçası olmalıdır.

Diyetisyen Özlem Sert Aydın
www.ozlemsert.com