İzmir EN FARKLI 1 MAYIS KUTLAMASI

EN FARKLI 1 MAYIS KUTLAMASI

02.05.2014 - 12:10 | Son Güncellenme:

.

EN FARKLI 1 MAYIS KUTLAMASI

İzmir, çok farklı bir 1 Mayıs kutlamasına ev sahipliği yaptı. Seferihisar'da zihinsel ve ruhsal engelli hastaların kaldığı Kumrular Konakları Engelli Bakım Merkezi'nde düzenlenen 1 Mayıs kutlaması bayram havasında geçti.
Türkiye, tartışmaları ve sokak olayları ile birlikte bir 1 Mayıs'ı daha geride bıraktı. Kimi yerde sakin geçti, kimi yerde polis ve göstericiler arasında çatışmalara yol açan olaylar yaşandı ancak Seferihisar'a bağlı Ömür Beldesindeki zihinsel ve ruhsal engellilerin kaldığı Kumrular Konakları Engelli Bakım Merkezi'nde bütün bu görüntülerden uzak bir kutlama vardı. Kumrular Konakları Engelliler Derneği Onursal Başkanı Durmuş Ak'ın organize ettiği kutlama oldukça renkli geçti. Bakım merkezinde kalan yaklaşık 75 hastanın yanı sıra hasta yakınları ve çalışanların da katıldığı kutlamada, sloganlar atıldı, devrim şarkıları söylendi, halaylar çekildi ve oyunlar oynandı.
“ONLAR İÇİN 1 MAYIS HALA ÇOK ÖNEMLİ”
Hastaların mutluluğunu paylaşan ve onlarla dans eden dernek onusal başkanı Durmuş Ak, etkinlikle ilgili olarak şöyle konuştu: "Bakım merkezimizde kalan hastalarımızın birçoğu bir zamanlar en az bizim kadar sağlıklı insanlardı. Aralarında 68 kuşağından kişiler var, geçmişinde 1 Mayıs için büyük mücadele verenler var. Onlar için 1 Mayıs hala çok önemli. Hem o hastalarımız hem de diğer hastalarımız için de moral olur düşüncesiyle bu kutlamayı düzenledik. Hastalarımızın mutluluğu bize de yansıdı. Hep birlikte neşeli bir gün geçirdik. Bu tür etkinlikler bakım merkezimizde kalan hastalarımızın tedavisi açısından da önem arz ediyor." Deniz sahilinde olan bakım merkezinin bahçesinde yapılan kutlamalar akşama kadar devam ederken hastalar ve hasta yakınları çocuklar gibi eğlendiler.