Gündem En faydalı üniversite nasıl seçilir?

En faydalı üniversite nasıl seçilir?

30.07.2016 - 22:03 | Son Güncellenme:

Birçok üniversite şu anda kapılarını adaylara açtı. Uzmanlar tercih dönemine kısa bir süre kala üniversitelerini ziyaret eden adaylara en doğru bilgiyi vermek ve tercihlerini doğru yapabilmeleri için yol gösterme çabasında. Peki tercih döneminde ne yapmalı? Nelere dikkat etmeli?

En faydalı üniversite nasıl seçilir

Kimi üniversite adayların tercihlerini neye göre yapmaları gerektiğini örneklerle anlatıyor, kimi ise psikolojik destekle doğruyu bulmaları için öncülük ediyor.

Haberin Devamı

Üniversitelerin de yarış haline girdiği ve bir adım öne geçmek için tüm imkanlarını seferber ettiği şu günlerde stantlar kuruldu. Üniversiteler kendilerini ziyarete gelen adaylara en iyi olduklarını anlatmak için canla başla çalışıyor.

Her gün 150 uzmanı ve öğretim görevlisi ile adaylara rehberlik yapan Nişantaşı Üniversitesi iddialı üniversitelerinden biri.

EĞİTİMDE 4 ALTIN KURAL

Eğitimde 4 kuralı "İyi İngilizce, Çift Diploma, Güvenli Eğitim ve Uluslararası İş Tecrübesi"ni “altın kural” olarak belirleyen Nişantaşı Üniversitesi Londra’da eğitim veren ilk Türk Üniversitesi.

4 altın kuraldan biri olan iyi İngilizce eğitimi için İngilizce’nin anavatanında bir okul açan Nişantaşı Üniversitesi, öğrencilerine hiçbir ek bedel ödemeden aynı müfredatla Londra’da eğitim almanın kapılarını açtı.

Haberin Devamı

Yabancı dilin çok önemli olduğunun da altını çizen Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, adayların tercih yaparken üniversitelerin avantajlarını çok iyi incelemeleri gerektiğini belirtti.

Uysal, adayların tercih sırasında en çok ikileme düştükleri noktayı da açıkladı. Levent Uysal, “Puan ile istediği meslek arasında kalanlar oluyor. Ucu açık bir durum. Biz üniversitemizde adaylarımıza pskilojik destek de veriyoruz. Böylece kaldığı ikilemi çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

'BEN YAPAMADIM ÇOCUĞUM YAPSIN DEMEYİN'

Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, gençlerin zaman zaman ailelerinin etkisi altında kaldığını da belirtti ve aileleri uyardı. Uysal “Çocuğun gelecekteki mesleklerinde en mutlu olması gereken ve sevdiği işi tercih etmesini istiyoruz. Ancak bazen aileler 'Ben yapamadım çocuğum yapsın' diye aile de karar veriyor. Bu da zaman zaman gençlerimizin mutsuz olmasını sağlıyor. Biz başarılı olacağı mesleği tercih etmesi için istiyoruz ve ailelerin de bu konuda onların tercihlerini dikkate almalarını ve tercih döneminde çocukları ile diyalog halinde olmalarını istiyoruz" açıklaması yaptı.

Uysal, üniversitelerin aslında sadece bir eğitim kurumu değil bir fayda merkezi olarak da kendilerini görmeleri gerektiğini savunuyor. Levent Uysal, üniversiteleri “Gençlerin en verimli dönemlerini geçirdikleri sadece eğitim aldıkları değil hayatına şekil verecekleri anları yaşadıkları yer” olarak nitelendiriyor.

Haberin Devamı

FAYDA MERKEZİ NE DEMEK?

Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, “Üniversiteyle öğrenci arasında kısa süreli bir ilişki var gibi görünse de esasında üniversite, öğrencisini hayatında belki ailesi kadar hatta ailesinden de çok daha fazla yer kaplıyor. Bu nedenle biz doğru tercihin hayatımızı değiştirdiğini söylüyor ve savunuyoruz. Biz üniversite olarak tüm insanlardan sorumluyuz ve ne kadar ciddi bir iş yaptığımızn farkında olarak üniversitemizi fayda merkezi olarak konumlandırıyoruz” dedi.