Gündem Mevlid Kandili'nin önemi

Mevlid Kandili'nin önemi

02.01.2015 - 11:06 | Son Güncellenme:

Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği gün olan Mevlid Gecesi duaların en çok kabul olduğu günlerden biri.

Mevlid Kandilinin önemi

Mevlid Kandili'nin anlam ve önemi:

Haberin Devamı

Mevlid Kandili, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S) dünyaya teşrif ettiği gündür. Yılın ilk kandili olan Mevlid Kandili, duaların ve ibadetlerin kabul edildiği mübarek günlerdendir. Bu gecede bol bol dua edilmesi öneriliyor.

Kandil mesajları ile tüm sevdiklerinize içinizden geçenleri kolaylıkla iletebilirsiniz. Bu gecenin anlam ve önemini en iyi şekilde anlatan kandil mesajlarını sizler için derledik.

TELEVİZYONDA MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI

İşte en güzel ve anlamlı Mevlid Kandili mesajları:

*Bugün ellerini semaya gönlünü Mevlaya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün kandil, kandilin mübarek olsun.

*Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece.

Haberin Devamı

* Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun.

*Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

*Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır.

*Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-I gazada cihad eden gibi Allah yanında rütbesi vardır.