Ekonomi En hızlı Türkiye’de koştu!

En hızlı Türkiye’de koştu!

24.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük ikinci deri ve ayakkabı üreticisi Ecco, Türkiye’deki büyümesini sürdürüyor.

En hızlı Türkiye’de koştu

Bugüne kadarki en iyi finansal sonucu elde ederek, Türkiye’deki brüt karını yüzde 47 artıran Danimarkalı şirket, 2018 yılında da yatırımlarına tüm hızıyla devam edecek.

Haberin Devamı

Yeni mağaza

İskandinav stilinin Danimarkalı temsilcisi Ecco, Türkiye pazarına giriş yaptığı 2014 yılından bu yana Türkiye’deki büyümesini sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki 10. mağazasını Palladium AVM’de açan şirket, zorlu perakende ortamına rağmen 2017 yılını en iyi finansal sonucu elde ederek kapattı.

2017 perakende sektörünü değerlendiren Ecco Türkiye Genel Müdürü Deniz Necati Erda, şunları söyledi:

“Avrupa’daki tüm Ecco mağazaları içinde en çok büyüyen ülke olduk. 2016 oldukça zor bir yıldı ancak 2017’de bunu hızla telafi ettik ve istediğimiz rakamlara ulaştık. Özellikle 2017’nin son periyodu ve 2018’de turist sayısının da artışıyla bizim de satış rakamlarımızda artış oldu. Bunun yanında artık ayakkabı modası hızla değişiyor.

Haberin Devamı

Özellikle şehirli, sporsever müşterilerimizle birlikte outdoor segmentinde önemli bir büyüme kaydettik. Ayakkabı üretiminde kullandığımız yüksek teknoloji ile daha konforlu ayakkabı üreterek bu konforu ünlü tasarımcılarımızın tasarımlarıyla birleştirerek şık ayakkabılara dönüştürüyoruz.”