En iyi Diş Beyazlatma işlemi hangisidir?

Dişleri beyazlatmanın en iyi yolu nedir? Ofis tipi beyazlatma en pahalısı gibi görünmesine rağmen, bu yol en iyisi olduğu anlamına mı geliyor?

Dişlerinizi en iyi beyazlatma yolu; diş hekimi tarafından ofiste bile uygulansa bunu yavaş olarak yapmaktır.

Ofis tipi diş beyazlatmada dişler çok kısa bir sürede (yaklaşık bir saat) çok güçlü bir beyazlatma jeline maruz kalır (%30-35 Karbamid Peroksit çözeltisi), kişiye özel beyazlatma plaklarında (ev tipi beyazlatmada) ise dişler daha az konsantre beyazlatma jeline (%9-15) daha uzun periyotlarla (2-8 haftalar arası günde yaklaşık 1 saat). Bu iki işlemin kombine edildiği yöntemde ise önce ofis tipi diş beyazlatma uygulanır arkasından ev tipi diş beyazlatma ile desteklenirse sırasıyla iki işlem arka arkaya uygulanmış olur.

Haberin Devamı

DİŞ BEYAZLATMA NEDEN YAVAŞ BİR ŞEKİLDE UYGULANMALIDIR?

Bunu kek pişirmeye benzetebiliriz. Çikolatalı kurabiye yapmak için onları 350 derecede 12 dakika tutmak gerekir. 1000 derecelik fırına koyarsanız kurabiyeler yanacaktır. Aynı sebepten dolayı dişleri beyazlatmak da düşük tempo gerektirir. Böylece dişin canlı ve cansız dokularına daha nazik bir uygulamayla diş beyazlatma işlemi gerçekleştirilir.

Yavaş tempoda yapılan beyazlatma ayrıca dişte daha derin bir penetrasyon sağlar ve daha kalıcı renk değişimine neden olur.

Ofiste %30’luk jellerle yapılan beyazlatma sırasında dişler bazen sudan mahrum (dehidrate) kalır ve bazen işlemden yaklaşık 7 ile 10 gün sonra orijinal rengine tekrar dönüş görülebilir. Bu sebepten dolayı ofis tipi uygulamaları genelde bir seferde değil, bir kaç seferde yapılmasını önermekteyiz. Çünkü bu yöntem daha kalıcı sonuçlar vermektedir.

Ofis tipi beyazlatma özellikle diş beyazlatması gerektiren acil durumlarda bire birdir, en hızlı şekilde sonuç alınmasını sağlarlar.

Klinik olarak en etkili sonuçların iki yöntemin de kombine edildiği durumlarda görmekteyiz. Yani, önce ofis tipi diş beyazlatma ile etkili bir şekilde diş rengini açmak, arkasından ev tipi diş beyazlatma ile bunun desteklenmesi hem dişlerin mümkün olan en açık renge gelmesine hem de beyazlığın daha kalıcı olmasını sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Bir kez sistemin içindeyseniz, daima sistemin içindesinizdir. Özel beyazlatma plakları ile yıllarca kullanabileceğiniz bir sisteme ödeme yaparsınız. Beyazlatma işleminin uzun bir süre kalıcı olduğu doğru, ancak dişler ilerleyen yıllarla birlikte sararma göstereceklerdir. Beyazlatma plakları sayesinde doktorunuzun da tavsiyesiyle istediğiniz zaman dişlerinizde beyazlatma işlemini yeni ev tipi diş beyazlatma jelleri temin ederek uygulayabilirsiniz.

Beyazlatma plakları ofis tipi diş beyazlatma işleminin ardından dişlerinizi beyazlatmak için en güvenli ve bedeline karşılık etkili sonuçları veren yöntemdir.

Beyazlatma plakları jeli dişlerinize özenle uygulamanıza, aynı zamanda ağız dokularınızdan da uzak tutmanıza olanak sağlar. Eğer bu jel dişetlerinizle temas ederse serbest radikal tepkimeleri meydana gelir ve bu serbest radikaller doku yaşlanmasının temelidir. Bu yüzden ev tipi beyazlatma jellerini tüm gece boyunca kullanılmasını önermemekteyiz, bu aynı zamanda jelin kontrolsüz bir şekilde yutulmasını da engelleyecektir.

Haberin Devamı

Diş beyazlatma hakkında:

http://onurozturk.com/dis-beyazlatma/

Dr. Onur Öztürk:

https://www.facebook.com/dtonurozturk

http://instagram.com/dronurozturk