Ekonomi En pahalı Hong Kong İstanbul 101’inci

En pahalı Hong Kong İstanbul 101’inci

23.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İnsan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer’in 2016 yılı Yaşam Maliyeti Araştırması’na göre, bu yıl dünyanın en pahalı şehri Hong Kong olurken, İstanbul 101. sırada yer aldı.

En pahalı Hong Kong İstanbul 101’inci

Araştırma, beş kıtada 209 şehirde gerçekleştirildi. Her şehirde konut, ulaşım, yiyecek, giyim, ev eşyası ve eğlence dahil olmak üzere 200’den fazla kalemin karşılaştırmalı maliyetlerinin ölçüldüğü araştırma sonuçlarına göre, 2016 yılının en pahalı şehri Hong Kong, yaşam maliyeti en düşük yeri ise Namibya’nın Windhoek kenti oldu.

Listede Hong Kong’un ardından Luanda, Zürih ve Singapur en pahalı kentler olarak sıralandı. Tokyo ise geçen seneye göre 6 basamak yükselerek 5. sıraya tırmandı. Geçen yıl aynı araştırmada 99. sırada yer bulan İstanbul ise bu yıl listede 101. sıraya yerleşerek, yaşam maliyeti açısından geçen yıla göre daha ‘ucuz’ bir şehir olarak listedeki yerini aldı. Yaşam Maliyeti Araştırması’na göre geçen yıl olduğu gibi Amerikan dolarının değer kazanmasıyla Amerika’da birçok şehir sıralamada yükseldi. New York, Amerika’nın en pahalı şehri oldu.