Kültür Sanat En seksi kadın

En seksi kadın

01.05.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Aşk ve Gurur" filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilen Keira Knightley, Chanel'in yeni yüzü oldu. Knightley en son, FHM dergisinin En Seksi 100 Kadın anketinde okuyucuların oylarıyla birinci seçildi

En seksi kadın

Milliyet Pazar

Son dönemde yıldızı parlayan oyunculardan biri Keira Knightley. Bu yıl "Aşk ve Gurur" filmiyle Oscar'a aday gösterildi. Geçen ay, Fransız modaevi ve kozmetik devi Chanel'in yeni yüzü oldu. Markayla üç yıllık anlaşma imzalayarak Kate Moss'u bu yarışta geride bıraktı. Chanel, Knightley'nin Chanel No.5'in tanıtımlarında yer alan Catherine Deneuve ve Nicole Kidman gibi zarif, güzel ve çağdaş olduğunu açıklamıştı. Knightley en son FHM dergisinin En Seksi 100 Kadın anketinde okuyucuların oylarıyla birinci sıraya oturdu.

1985'te doğan Knightley'nin annesi ve babası da oyuncuydu. Daha üç yaşındayken oyunculuk yapmak istediğini söylese de ailesinden ret cevabı almıştı. O kadar ısrarcıydı ki, altı yaşına bastığında anne ve babası ona "tamam" demek zorunda kaldı. Anlaşmalarına göre, okuma zorluğu çeken Knightley tatillerde de çalışmak zorundaydı ve ancak eğitimiyle çakışmadığı sürece prodüksiyonlarda rol alabiliyordu.

Rollerini hep akıllıca seçti
Keira dokuz yaşında, "A Village Affair" adlı ilk filminde oynadı; bunun ardından birkaç filmde daha ufak roller aldı. Daha sonra "Yıldız Savaşları-Gizli Tehlike"de Kraliçe Amidala'nın yerine geçen nedimeyi canlandırdı. Bu filmde, Natalie Portman ile birbirlerine o kadar benzemişlerdi ki anneleri bile onları ayırt edemedi.

Knightley aralarında "Oliver Twist" de olmak üzere çeşitli televizyon dizilerinde oynadı. 2001'de Hollywood'un yeni keşfettiği diğer oyuncularla birlikte gerilim filmi "Delik"te rol aldı. Ancak Knightley ilk çıkışını 2002 yılında, dünyada beklenmedik bir şekilde popüler olan "Hayatımın Çalımı Beckham" ile yaptı. Bu rolü oynamak için 20 hafta futbol dersi aldı. Önemli futbolcuları eğiten koçu, onun Michael Owen'dan daha yetenekli olduğunu açıkladı. Bu filmde yakaladığı başarının ardından Knightley'ye teklifler yağdı. Daha sonraları, 17 yaşında şöhretle tanışmış olmaktan pişman olduğunu söyledi.

Gururlu fakir kız
Hugh Grant ve Colin Firth gibi İngiliz tiyatrosu ve sinemasının usta isimlerinin buluştuğu "Aşk Her Yerde" adlı romantik komedide diğer oyuncular arasından sıyrıldı. 2003 yapımı "Karayip Korsanları"nda, genç İngiliz oyuncu Orlando Bloom'un aşık olduğu kraliyet mensubu kızı canlandırdı. 2004 yapımı "Kral Arthur"da elinde kılıç şövalyelerle savaş meydanında birlikte çarpışırken gördük. 2005'te Adrien Brody ile "Çıldırış" adlı filmde başrolü paylaştı. En son olarak da Oscar'a aday olduğu "Aşk ve Gurur"da zengin adama aşık olan gururlu fakir kızı canlandırdı.

Genç yaşına rağmen, Knightley hep akıllı film seçimleri yaptı. Akıllarda soru işareti yaratan bir projeye dahil olduğu ve ayağı kayacak izlenimini verdiği her sefer, ardından çok daha iyi bir filmle doğru zamanda karşımıza çıkıyor. Bu kadar kısa bir süre içerisinde bilimkurgudan tutun da aksiyon, drama, hatta komediye kadar farklı türde filmlerde rol alarak izleyiciye her rolün altından kalkabildiğini kanıtladı.

Hollywood'un maymun iştahlı bir endüstri olduğunun farkında olsa da Knightley, kendisi gibi olmak istiyor ve oyunculuk kariyerinin insanın kişiliğini değiştirmemesi gerektiğine inanıyor. Cüzdanını şişiren değil, oyunculuğunu geliştirecek filmlere odaklanıyor.