Gündem En trend topuz modelleri

En trend topuz modelleri

16.04.2018 - 13:55 | Son Güncellenme:

Her kadının özel günlerinde saçını nasıl yapacağı ile ilgili sorunları vardır. Bu soruna çözüm olarak sunulan modellerden birisi de topuz modelidir. Sizin topuz modeli sorunlarınıza çare olabilmek amacıyla bu yazımızı yazmak istedik. Buyrun inceleyelim..

En trend topuz modelleri

Topuz modelleri
Topuz modelleri arasında dağınık topuz, tepeden topuz, örgülü topuz, ense topuzu, sade topuz, yandan topuz, balerin topuz bulunmaktadır. Bazılarına göz gezdirelim.

Dağınık topuz: En çok tercih edilen topuz modellerindendir. Hatta örgülü dağınık topuzlar daha çok tercih edilmektedir. Dağınık topuz abartılı bir model olduğundan dolayı dağınık topuz kullanımında aksesuar tercihi çok fazla olmamalıdır. Ensede dağınık topuz kullanmayı tercih edecekseniz kayık yaka gelinlik ve abiyeler kullanmanız da fayda vardır. Straplez, düşük omuzlu veya ip askılı modelli gelinli veya abiyelerde de kullanabilirsiniz. Ayrıca yüzünüzü ince göstermek isterseniz saçınızın iki tarafından ince ince saç çıkarıp bu görünüme kavuşabilirsiniz.

Ensede topuz: Dikdörtgen yüz tipine sahip olan kişiler bu topuz modelini rahatlık ile kullanabilmektedir. Küçük çeneli kadınlarda enseden sıkıca toplanmış bu saç stili durumu dengeleyebilmektedir. Ensede topuz şekilleri dağınık, sıkı, kabarık, sade şeklinde çeşitli topuz stilleri vardır. Ensede topuz modeli gelinlerde en zarif duran bir gelin saçıdır. Ayrıca bu topuz modelinde duvak topuzun altından takılmaktadır.

Tepeden topuz: Balerin topuzu olarak da bilinen bir topuz modeldir. Topuzun sıkı, dağınık, kabarık ve sade modelleri vardır. Oval yüzlü ve sade kişilerin tercih ettiği bir saç modelidir. Boyundan bağlamalı gelinlikler üzerinde daha şık duran bir modeldir. Gelinler eğer saçlarını çok sade buluyorsa, görünüme biraz ışıltı katmak için taç kullanabilirler. Tepeden topuz modeli boyu ve boyunu uzun göstermektedir. Bu nedenle kısa boylu kişiler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Yüzü küçük kişiler de yüzlerini ortaya çıkarmak için bu saç modelini kullanabilirler. Dağınık tepeden topuz kullanmak isterseniz eğer saçların yüzünüze düşmesini engelleyiniz bu şekilde yüzünüz daha büyük görünebilir. Ayrıca çenesi büyük kişilerde bu modelleri tercih edebilirler.

Örgülü topuz: Son dönmelerde oldukça fazla kullanılan bir modeldir. Bu saç modeli gelinlik ve abiyelere hareket ve zerafet katmak için kullanılmaktadır. Açık hava düğünlerinde kullanılması önerilen bi modeldir. Örgülü topuz modelleri arasında örgülü dağınık topuz, örgülü balerin topuzu, örgülü ense topuzları tercih edilenler arasındadır. Örgülü topuz modelinde saç aksesurları kullanmanız önerilmektedir. Uçuş uçuş gelinlik ve abiyeler üzerinde oldukça hoş durucak bir modeldir.