En Ayda 6 - 7 bin rezervasyon

Ayda 6 - 7 bin rezervasyon

17.08.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Krizzedeye kaliteli film'

Ayda 6 - 7 bin rezervasyon





Gece kulübü ortamı, loca oturma sistemi, amfitheatre düzeninde yatar koltuklar, bar ve cafe hizmeti, içki yudumlarken vizyona girmemiş film izlemece... Bu arada çocuklar da eğlencede.'
Halen üç komplekste 16 sinema işleten Cinemars ile İş Risk ortaklığının yeni projesinin özeti bu. İki şirket çok iddialı hedeflerle yola çıkıyor. Bu yıl sonuna içinde 36 sinema salonu bulunan üç eğlence kompleksi kuracaklar. 2005 sonuna kadar da 90 salona ulaşacaklar. Bu arada yurtdışına açılacaklar. İlk hedef Romanya'da Hüsnü Özyeğin'e ait Fiba Holding'in alışveriş merkezi içinde yedi salonlu bir eğlence kompleksi kurmak... Arkası gelecek.
Bu proje için İş Risk, Cinemars'a yüzde 50 oranında ortak oldu. Düğmeye basıldı. Bir yeni konsept geliyor. 'Alışveriş merkezi içinde sinema' yerine, 'sinema içinde alışveriş merkezi.'

Büyüme hızlanınca...
Bugün İstanbul'da Ritz Carlton oteli içinde, Antalya'da Migros alışveriş merkezi içinde, İzmir'de de Konak Pier içinde üç kompleksi bulunan Cinemars'ın ortağı ve Genel Müdürü Muzaffer Yıldırım'a göre bu ortaklık gelecekteki sağlıklı yatırımlar için iyi bir zemin hazırlayacak.
Peki, bu yıl sonuna kadar önce üç büyük ilde 20 salonlu sinema kompleksleri, arkasından diğer illeri de kapsayacak şekilde ve sadece iki yıl içinde toplam 90 sinema salonu açmak için ortaklık, sermaye tamam ama böyle bir talep var mı? İş Risk Sermayesi Yatırım Müdürü Murat Özgen, bu yatırımın 'sinema sektörünün önümüzdeki yıllarda yüzde 50 büyüme göstereceği' öngörüsü üzerine yapıldığını anlatıyor.

'Türk filmlerine inanıyoruz'
İki buçuk yıldır sektörü izlediklerini belirten Özgen'in bir umudu da Türk filmleri. Türkiye'de 70 bin kişiye bir sinema salonunun düştüğünü, bu oranın komşu Yunanistan'da '20 bin kişiye bir salon' olduğunu hatırlatan Özgen, "Bu sektör yüzde 50 büyüyecek. Bu nedenle yatırım kararı aldık. Cinemars'ın yenilikçi anlayışı da bunda etkili oldu. Türk filmlerinin başarısına inanıyoruz. Yerli filmler olmazsa sektör ayakta duramaz. Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde de yerli fimler olmazsa sektör kurtulamaz" dedi.

'Filmi beğenmese bile...'
"Amacımız insanlar sinemaya geldiğinde izlediği filmi beğenmese bile ödedeğim paraya değdi dedirtebilmek. Eğlenceyi insanlara bir tecrübe ışığında sunmak istiyoruz. Şimdiye kadar lider projeler yarattık. Para kazardırmayan hiçbir projeye girmedik" diyen Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre projenin ekim ayına kadar gerçekleştirilecek olan ilk etabı şöyle:
İstanbul'da Flyinn alışveriş merkezinde 7 salonlu, Ankara Taşeli alışveriş merkezinde 7 salonlu ve yine İstanbul'da 'sürpriz bir merkezde' 6 salonlu olmak üzere üç komplex daha açacılacak.
Bu arada Romanya'da Fiba alışveriş merkezinde ise 7 salon ve 2 bin koltuk kapasiteli bir komplex için hazırlıklar sürdürülecek.

Cinemars'lardaki rezervasyon sisteminde de önemli gelişmeler kaydettiklerini söyleyen Yıldırım "Ayda 6 - 7 bin bileti rezervasyon yoluyla satıyoruz. İzmir satışlarının yüzde 70'i rezervasyonla yapılıyor. Diğer bir yenilik de vizyona girmemiş filmleri iki hafta öncesinden normal bilet fiyatının iki katı fiyatına 'paid preview' adı verilen sistemle herkesten önce görme şansını sunmak" dedi.

İlk yatırımını 2000 yılında yapan ve 2001 yılı kriz döneminde büyüyen Cinemars Genel Müdürü Yıldırım krizde büyümelerinin durmadığını söyledi. Yıldırım, "Bu dönemde insanlar belki daha az yedi, daha az gece dışarı çıktı ama sinemayı ihmal etmedi. Biz de kaliteli filmler getirdik ve büyümemiz sürdü" dedi.



BUSINESS


İyi ki doğdunuz Suna Hanım
Küfür insanı ünlü yapar mı?
Korka korka yılda 800 gram çikolata yiyoruz
'Siz Türkler yaz iyimserisiniz'
Ne olacak bu rakının hali?
Hollandalılar bizim bombus arısının tanesini 10 dolara satıyor
Hiç ayna karşısında çıplak dans ettiniz mi?
Borsanın büyüyememesinden işadamlarımız sorumlu
Konser saatine kadar saklanıyor
Localı, barlı, yatar koltuklu 90 sinema salonu kuracaklar
Takının müşterisi erkekler
Zincir markete gir, marka ol!
Temel içgüdüleri baştan çıkarıyorlar
İnternette 450 sanal restoran açtı
Terzi İtalya'dan, prova Türkiye'de, dikiş İsviçre'de
Dört yıl elde tutulan gayrimenkulün satışındaki kazanca vergi yok