En Bush'un köpeğini yemeyi düşünmüş

Bush'un köpeğini yemeyi düşünmüş

01.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bush'un köpeğini yemeyi düşünmüş

Bushun köpeğini yemeyi düşünmüş




Avustralya'da Çin'li bir broker'ın otobiyografisi best - seller oldu ve üç uluslararası film teklifi aldı. Bir broker'ın hayatının film teklifleri alması ve best - seller olması şaşılacak birşey ama Li Cunxin için bu geçerli değil.
Şu anda Melbourne'deki ofisinde Çin'li zenginlere hisse alımı konusunda danışmanlık yapan Li, Çin'in efsanevi lideri Mao Zedung'un eşi Jiang Qing'ın himayesine aldığı bir balet ve Bush ailesinin Teksas'daki evindeki havuzunda yüzmüş bir isim. Kısacası renkli bir hayatı var.
Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Li, 1981'de ABD'ye iltica ettiğinde gazetelerin manşetini süslemiş. Küçüklüğünde kamyon şöförü olmak isteyen Li şu anda 43 yaşında. Kitabının ismi 'Mao'nun son dansçısı' ve Çin devrimi hakkında yazılamayan birçok şeyi içinde barındırıyor.
Li, "Benim gibi danstan gelen, finansa kayan başka bir kişi daha hatırlamıyorum. ABD'de olduğum süre boyunca birçok ülkenin ünlü bale topluluklarından teklifler aldım" diyor.
16 yıl Houston Ballet'de çalışan Li, gittiği yerlerde aldığı konuk ücretleri sayesinde iyi para kazanmış ve ona şu andaki firmasına parayı yatırması önerilmiş. Bu nedenle şu anda broker olmasının bir zorunluluktan doğduğunu belirtiyor. İki kızı ve bir oğlu olan Li, ailesine yeterince para ayırdığından emin olmuş ve şu anda Bell Potter Securities için broker'lık yapıyor.
1961'de doğan Li'nin hayatı sürekli kıtlıklarla uğraşarak geçmiş. Yedi kardeşin altıncısı Li, "Hayallerimde her zaman yeterince çok yiyecek olması vardı. Bunun dışında hiçbir şey düşünmedim ve hayal etmedim" diyor. 11 yaşında okulda 'Başkan Mao'yu seviyoruz' şarkısını söylerken Mao'nun eşinin kültür delegelerinin okulları dolaşıp dansçı olabilecek genç yetenekler araması sonucu keşfedilmiş. Li, o zamanlar en önemli işin tır şöförlüğü olduğunu söylüyor.
Pekin Dans Akademisi'nde sıkı bir eğitim alan Li, burada dansı ideoloji ile birleştirmeyi öğrenmiş ve Mao'nun propaganda makinesinin bir ayağı olmak için çalışmış.

Başkan olmadan önce ABD eski Başkanı George Bush'la da arası ısınan Li, Bush'a Bale konusunda iki ülke arasında işbirliği önermiş. İlginç bir paradoks olarak Li ilk Tsingtao birasını ve Pekin ördeğini Bush'un evinde yemiş, içmiş Houston Ballet'in parasal işler ile uğraşan Bush'un karısı Barbara ile ilk tanıştığında da köpekleri Fred'den iyi bir öğle yemeği çıkabileceğini düşünmekten kendini alamadığını itiraf ediyor.
Li kitabında Çin hakkında da ilginç örneklere yer veriyor. Bunların arasında bale koçunun 5 bin dolarlık Noel harcaması yaptığını söylüyor. Bu rakam babasının 65 yıllık maaşına denk geliyor. Li'nin eseri şu anda sadece Avustralya'da ve İngiltere'de basıldı. Nisan ayında da ABD'de basılacak. İlgilinenlere duyurulur.



BUSINESS


Net'ten hatim indirilir, web'den cenaze kaldırılır
Bayramlık mektuplar
133 zengin için 'sekreter şirket' kurdu
Kader 'Grundıg'i bize geri verdi'
1.3 milyara tavla satıyor
Kapitalistler Che'yi seviyor!
Araştırmacı - fotoğrafçı
Bizim hanıma da margarin karıştırılmış tereyağı satmışlar
'Harbi Seda' ile kurtlarını döküyor, 'Yasemin' ile dertlerine çözüm arıyorlar
Reklamda ve halkla ilişkilerde etik...
Yurtdışına çıkış harcında muafiyet kapsamı genişledi
Önce 'Artemis Tapınağı' sonra 'Boğaziçi gibi' otel yapacak...
400 trilyon liraya müzik dinliyoruz
Northway'in telefonu, Uzan'ın emek politikası ve BDDK...
Elf'ler ve Hobbıt'ler Tıme Warner'ı kurtardı
Mao'nun 'son dansçı'sı broker oldu
Corc Duboyu Buş
Gameboy küllerinden doğdu
ABD'de 80 bin şeker hastasını 'Türk yazılımı' buluşturdu
Moda 'ikinci el'e uzandı