En Chino'lar göbekli erkekler için

Chino'lar göbekli erkekler için

07.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Chino'lar göbekli erkekler için

Chinolar göbekli erkekler için





Makinada yıkanan takım elbiseler, konç lastikleri yumuşatılmış çoraplar, 250 gram ağırlığında ayakkabılar, buruşmayan gömlek ve pantolonlar erkeklere rahatlık sağlamak için tasarımda önemli bir yer edinmeye başladı. Özellikle iş adamlarının tercih ettikleri bu koleksiyonlar, toplantılarda ve seyahatlerde hareket kolaylığı ve rahatlık kazandırmak amacıyla hazırlanmış. Markalar teknik özellikleri yüksek olan bu kumaşlar için üreticilerle uzun çalışmalar yapıp, 2000'li yılların başında üretime başladılar. Özellikle geçtiğimiz 2003 yılında modacıların gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden tekno kumaşların koleksiyonlarda yeri tartışılamaz hale geldi.
Tekno kumaşlarla takım elbise, gömlek, kravat, tişört ve hatta ayakkabı çorap tasarlayan markalardan birisi de Marks & Spencer.
Marks & Spencer, iş adamları için rahatlık ve hareket kolaylığını sağlayan geniş ürün yelpazesi sunuyor. Gömlekler tekno kumaştan hayatı kolaylaştıracak şekilde tasarlanmış. "Easy Care" grubunda yer alan gömlekler az ütü isteyecek şekilde üretilmiş. "Cotton Tech" grubunda yer alanlar ise, " buruşmama" özelliğine sahip. Bütün gün ütülü kalabilen bu gömleklerin sırrı yüzde 100 kotondan üretilmesi.

Makinada yıkanabilen takımlar
Marks & Spencer'da yer alan "Fine Tech" koleksiyonu ise zaman kazandırma ve kuru temizleme masrafından kurtulmak isteyenler için makinada yıkama özelliği sunuyor. 30 derece sıcaklıkta yıkanabilen bu takımlar İngiltere'de geçen yıl "en işe yarayan ürün" olarak kraliçe ödülüne de layık görüldü.
Firma, tekno kumaşlarını sadece takımlarda değil çoraplarda da kullanıyor. "Travel" grubunda yer alan çoraplar sık sık yurtdışına seyahat edenler için kan dolaşımını rahat sağlayacak şekilde tasarlanmış. Bu nedenle çorabın parmak ve taban ucu desteklenmiş, ayrıca iz yapmaması için konç lastikleri yumuşatılmış. İş adamları için tasarlanan bir başka ürün grubu da ayakkabı. "Foot Glove" adlı ayakkabılar, pedli taban, nefes alabilen deri ve taban desteği sayesinde extra hafiflik sağlıyor. Marks & Spencer'da pantolonlar 96 milyon 500, gömlekler 42 milyon 500, kravatlar ise 31 milyon 500 bin liradan satışa sunuluyor.

UV ışınlarını tutan tişörtler
Damat & Tween, fonksiyonel ürün grubunda farklı kumaş tipleri kullanmayı tercih ediyor. Genellikle takım elbiselerini yüzde 100 yün olan Virgina Wool kumaştan tasarlayan firma, bu kumaştan parlak renkli pantolon ve ceket üretiyor. Gömleklerini ise, nefes aldıran ve buruşmama özelliğine sahip polyester ve polemik karışımı kumaştan tasarlıyor. Bu teknik özelliklere sahip pantolonlar; 148 - 194 milyon lira, gömlekler ise 74 - 115 milyon lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.
Spor giyim markası Tommy Hilfiger'in en teknik detayı ise Atletik koleksiyonunda gizli. Bu koleksiyondaki pantolonların bacak arası farklı kumaştan tasarlanarak terlemeyi engelleyecek şekilde üretilmiş.
GAS ise, "Active" grubunda, erkekler için terletmeyen ve yazın UV ışınlarının vücuda girmesini engelleyen serin tişörtler tasarlamış. Bu tişörtler 115 - 125 milyon lira arasında satışa sunuluyor.
Camper da erkekler için 47 numaraya kadar çıkabilen ayakkabılar tasarlamış. Çok hafif olan bu ayakkabılar extra light tabanıyla sadece 250 gram ağırlığında. Camper'ın ayakkabıları 225 milyon liradan satılıyor.

Beyaz gömlek markası Bill's, ilkbahar - yaz koleksiyonunda da teknik detaylardan vazgeçmemiş. Gömleklerini tamamen doğal malzemelerle tasarlayan marka, sadece koton kumaş kullandığı için, gömleklerin buruşmama özelliği bulunuyor. Yıkandıktan sonra ütülenen gömlekler birkaç kere giyilmesine rağmen kat izi olmuyor. Bill's'in trendleri takip eden erkekler için tasarladığı baskılı gömlekler de buruşmama özelliği dikkate alınarak tasarlanıyor. Bill'sin yaz koleksiyonunda gömlekler 80 - 185 milyon lira arasında satışa sunuluyor.
Teknolojik kumaşların giderek yaygınlaşmasıyla birlikte erkeklere sunduğu kolaylıklar da arttıyor. ABD'de ve Avrupa'da geçen yılın koleksiyonlarında yer alan 'Chino' pantolonlar Türkiye'ye de gelmeye başladı. Bir kumaş ve model türü olan Chino'lar klasik erkek pantolonunun lastikli hali. Göbek problemi olan erkekler için tasarlanan bu pantolonların, bel bölümünde dışarıdan görülmeyen lastikler bulunuyor.



BUSINESS


'İstanbulspor Milan, ben Berlusconi olacağım'
Kitabı yayımlamayın, 200 milyar lira bütçemiz var...
Türkiye'nin yarını için bahse var mısınız?
Ayakkabılarımız İtalyan tasarımcılara emanet
'Fasonculuk' yapa yapa 'moda'yı öğrendiler
Hansel ve Gretel'in evinden bildiriyorum
'Kıyak anlaşma' istiyorlar
325 yıl hapsi istenen bile var
Başbakan'ın seçim gezisinde polis helikopteri kullanması etik değil
Verdiği söz için koşturuyor...
Maliye, mükellefe derece verecek
Gönen Oya Pazarı'nı gördünüz mü?
Olimpiyatların 'ağır işçileri' sorun oldu
Yeni misyonerler
Fransa hükümetinden 'şarap için' tavsiyesi
Büyük porsiyonları mönüden çıkarıyorlar
Yeni 5 sent'ler yakında piyasada
Motorola Telsim'e hissedar olabilir...
'Dua edin Tüpraş ile Petkim'i satamayayım'
İşadamları hiç bu kadar rahat olmamıştı