En Entel Değil Dantel Erkek

Entel Değil Dantel Erkek

28.07.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünyada ve Türkiye’de erkek modası değişiyor. Klasik gömleğin yerini 2004 yazında fistolu, fırfırlı ve geceler için özel olarak tasarlanmış dantel gömlekler alıyor

Entel Değil Dantel Erkek



Entel Değil Dantel Erkek


2004 yaz erkek kolek siyonlarında en büyük devrim gömleklerde. Gianfranko Ferre, Christian Dior, Versace ve Armani gibi moda devlerinin önümüzdeki yaz erkekler için tasarladıkları gömlekler, sadelikten uzak. Dantel, fırfır, fisto, nervür ve nakış kullanılan gömlekler 2004 yazında Türkiye’ye de gelecek.
Bil’s’in tamamen koton kumaştan tasarladığı gömleklerde, yakadan aşağıya inen fırfır ve fistolar var. Bil’s, önümüzdeki sezon, nakış işlemeli gömlekleri de satışa sunacak. Manşetlere belirgin şekilde dantel işleyen Damat & Tween bu gömleği siyah ve beyaz renklerde tasarlamış.
Asıl önemli olan bu iddialı gömleklerin hangi kıyafetlerle kombinleneceği... Eğer hafta sonu spor bir görüntü istiyorsanız, bu gömleklerin iki düğmesini açarak yıpranmış bir jean’le; gömleği dışarıda bırakarak giyebilirsiniz. Daha casual görünmek şort veya bermudayla deneyebilirsiniz. Özel bir geceye katılmak istiyorsanız, altına dar kesim düz renk bir pantolon giyebilirsiniz. Ama kemer takmayı asla unutmayın.
Önümüzdeki yaz erkekler tamamen natürelliğe dönecekler. Sentetik kumaşların ‘out’ olacağı 2004 yazında koton ve doğal kumaşlar ‘in’ olacak. Nervürün (kalın pili) giderek hitleştiği erkek modasında, blazer ceketlerin yerini kruvaze alıyor.
Görünmeyecek kadar ince çizgili takım elbiselerin yükseldiği 2004 yazında, koyu takımların içine eflatun, pembe gibi iddialı açık renk gömlekler giyilecek. Kol düğmesi erkeklerin vazgeçmediği aksesuvarlardan olacak. Şenol Güneş’in bu sezon üzerinden çıkarmadığı saten kravatları daha da fazla göreceğiz.

"Homeless" erkekler2004 yazında erkek kreasyonlarında sentetik kumaşlardan tamamen uzaklaşılıyor. Natürellik ön planda. Birkaç sezondur var olan "Street Fashion", 2004 yazında daha da abartılı bir şekilde devam edecek. Street Fashion akımının bir uzantısı olan "Homeless" (evsiz) görüntüsü, erkeklerde önümüzdeki yaza damgasını vuracak. Erkekler "Homeless" gibi görünmek için buruşuk gömlekler, yırtık, pas lekeli tişörtler ve düşük bel yıpranmış pantolon giyecekler. Yani modayı takip eden erkekler aynanın karşısında saatler de geçirseler, özensiz ve umursamaz bir görüntü çizecekler. 2004 yaz koleksiyonunu hazırlayan Armani "Homeless" görüntüsünü uzun bornoz şeklindeki üstler, yırtık tişörtler, patine edilmiş, yıpranmış jean’lerle tamamlıyor.
Erkeği feminen gösteriyorModacı Cüneyt Akeroğlu: "Bence, fırfır fisto ve dantel, giyilmesi, taşınması zor kıyafetlerden. Yaşar’a bu tarz kıyafetler dikiyorum ama kombinlediğimiz kıyafetlerle maskülen bir görüntü yakalıyoruz. Bana kalırsa fırfır ve fisto erkeği feminen gösteriyor. Geçen sezon Tarkan’ın giydiği şifon ve fırfırlı gömlek O’nun vücuduna çok uygundu. Bence bir erkeğin vücudu "fitöse bu gömleklerle daha maskülen görünür.Modacı Özlem Süer: "Ben modada artık feminenlik diye birşey olduğuna inanmıyorum. Erkek modasının şekillenmesi, çeşitlenmesi feminenliğe değil, seksiliğe doğru gidiyor. Bugünün erkekleri giydikleriyle artık daha net, daha direkt mesaj veriyorlar. Bu mesaj, "Ben özgürüm. İstediğimi giyerim" mesajı. Bence hayatı esnek yaşayan, hayata köşeli bakmayan, modayı takip eden herkes bu gömlekleri giyebilir. Ben bu şekilde giyinen erkeklere gey denilmesine karşıyım.


BUSINESS