En Eurovısıon katılımcısına 20 dolara hamam turu

Eurovısıon katılımcısına 20 dolara hamam turu

25.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul'da yapılacak 49'uncu Eurovısıon Şarkı Yarışması'na katılacak ülke sayısı 24'ten 36'ya çıktı. Yarışma yarı final ve final olarak ilk kez iki aşamalı olacak. Final biletleri tükendi. Setur ve Vısıtur 3 bin katılımcı için birçok tur organize edecek, tarihi mekânlar gezdirilecek. En ilginç tur ise 'Türk hamamı' için yapıldı. 20 euro ödeyen yabancılar İstanbul hamamlarını gezebilecek

Eurovısıon katılımcısına 20 dolara hamam turu





Daha önce 26 kez denemiştik. Sonuç hep hüsrandı! Nihayet geçen yıl şeytanın bacağını kırdık. Sertab Erener'in 'Everyway that I can' parçasıyla Eurovision'da ilk defa 'birinci' olduk. Ama bu çifte zafer gibi geldi. Yarışma da bu yıl Türkiye'de yapılacak ve katılan ülke sayısı 24'ten 36'ya çıkmış durumda.
Sadece 20 gün kaldı. 15 Mayıs'ta Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 36 ülkenin temsilcileri sahneye çıkacaklar. Yarışmanın organizatörü Bülent Osma'nın verdiği bilgiye göre, Türkiye, diğer ülkelere sağladığının iki katı gelir sağlayacak. Eski SSCB ülkelerinin de katılımıyla yarışan ülke sayısının 36'ya çıkması, ülkelerin ödedikleri katılım payı oranını artırdı. Konaklayacak kişi sayısı iki katına çıktı.

İki aşamalı olacak
Bu yıl bir başka şans da yarışmanın, fazla katılım nedeniyle 'yarı final' ve 'final' olarak iki aşamalı düzenlenmesi. Eurovision tarihinde ilk defa İstanbul'dan tüm dünyaya iki gün süreyle canlı yayın yapılacak. Yaklaşık 4 bin kişinin Abdi İpekçi Spor Salonu'ndan izleyeceği final için tüm biletler satıldı. Yarı final biletlerinin de yüzde 70'i bitti. Final gecesine bilet bulamayanların çoğu provaları izlemek için rezervasyon yaptırıyor.
Yarışmanın en büyük gelir kaynağı sponsor anlaşmaları, reklam gelirleri, katılımcı ülkelerin katılım payları.
Eurovision'un en çok ülke tanıtımına ve turizme katkısı var. Setur ve Visitur'dan oluşan konsorsiyum, gelecek 3 bine yakın kişinin kalacağı yerleri ayarladı. İstanbul'da Polat Reneissance Otel'in konaklama sponsoru olduğu organizasyonda, 20 otelle anlaşan konsorsiyum, şimdiden bu otellerin doluluk oranlarını etkiledi. 3 Mayıs'ta Türkiye'ye gelecek ekipler 16 Mayıs'a kadar bu otellerde konaklayacak. Bu da iki hafta boyunca 36 ülkeden 3 bin yabancının İstanbul'da konaklaması, gezmesi anlamına geliyor.

50-260 euroya oda
Yarışmacılar ve seyirciler olarak A, B ve C kategorilerine ayrılan otellerin birkaçı hariç 3 Nisan'dan 15 Nisan'a kadar tümünde hiç boş oda yok. 390 odalı Polat'ın 250 odası bu tarihler arasında yarışmacı ve katılımcılara ayrıldı.
Oda fiyatları ise anlaşmalı otellerde gecelik en az 50 euro, en fazla 260 euro. 36 ülkeden gelecek olan yarışmacı kafileleri ile seyirciler için İstanbul turları da düşünülmüş. Turların fiyatları 20 eurodan 65 euroya kadar çıkıyor.
Sultanahmet'te hamamların gezdirileceği tur 20 euro, adalar turu ise 65 eurodan başlıyor. İnternet üzerinden satılan 'Eurovision 2004 İstanbul' imzalı şapka ve tişörtlerin fiyatları ise 5 ile 15 euro arasında değişiyor.

Otel oda fiyatı50 - 260 euro
Kariye Müzesi turu30 euro
Beylerbeyi Sarayı30 euro
Hamam turu20 euro
Adalar turu65 euro
İstanbul gece turu65 euro
Ayasofya, Hipodrom30 euro
Topkapı Sarayı30 euro
Bilet fiyatları
Final105 - 175 milyon lira
Yarı final52-87 milyon lira
Prova35 - 70 milyon lira



BUSINESS