En Fas Kralı 5 bin, Katar Kralı 50 pound verdi

Fas Kralı 5 bin, Katar Kralı 50 pound verdi

04.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fas Kralı 5 bin, Katar Kralı 50 pound verdi

Fas Kralı 5 bin, Katar Kralı 50 pound verdi





Kuaför koltuğundan Serap Ulusoy kalkıyor, Birol Nadir veya karısı oturuyor; Ajda Pekkan kalkıyor, Sibel Can oturuyor; Madeleine Allbright kalkıyor, Al Gore'un karısı Tipper Gore oturuyor.
Şimdi, kim bu kuaför, nerede? Bu kadar ünlü, neden onun dükkânına gidiyor, diyeceksiniz? Adı, Hakan Altay. Dükkânı İngiltere'de. Bu kadar ünlü olmasına gelince... Elbetteki bu ellerindeki 'büyü' ile, yarattığı harikalar ile ilgili.
Aslında Altay'ın bugünlere gelmesi hiç kolay olmamış. Hayatının yönünü değiştiren olay bir yarışma ile gelmiş. İtalyan saç boya markası 'From Color'ın 1979 yılında kuaförler arasında İstanbul'da düzenlediği yarışmayı kazanmış. Aynı yarışmaya katılan bir İngiliz kuaförden teklif gelince, hiç tereddüt etmemiş. 1980 yılında gitmiş İngiltere'ye. Gerisi tam bir 'yürü ya kulum' hikâyesi!
Sermayesi İngiliz ortaktan ilk kuaför salonunu Londra'nın Marble Arch semtinde açmış. Sonra ayrılmış, yine başka ortaklar bularak yenilerini açmış. Şimdi Londra ve Paris'in en lüks semtlerinde üç kuaför ve güzellik salonu var. Aylık cirosunun yaklaşık yarım milyon sterlin olduğunu belirtiyor. Londra'nın Park Line semtindeki lüks salonunu 250 bin pound yatırım yaparak açmış. Londra'daki bir diğer kuaför salonu ise 100 metrekare büyüklüğünde ve Churchill semtinde bulunuyor. Beş yıl önce Paris'in en lüks alışveriş semtlerinden birinde 650 bin pounda aldığı bir diğer salonu ise şu anda restorasyon sürecinde. Bu yıl sonuna kadar 200 metrekare büyüklüğünde iki katlı estetik ve güzellik merkezini açacak. Sadece dekorasyon için 250 bin pound harcamış. Yeni yatırım hedefi, biri İstanbul Levent'te, biri de New York'ta olmak üzere salon açmak.

Ünlü Türkler de müşterisi
Hakan Altay'ın müşterileri arasında bir çok Türk ünlü de var. Anlattığına göre şarkıcı Ajda Pekkan, Sibel Can ve Emel Sayın, onun yalnız müşterileri değil artık aynı zamanda dostları.
Ulusoy Ailesi'nden Serap ve Mehmet Ulusoy, Asil Nadir'in kardeşi Birol Nadir, eşi ve çocukları, Osmanlı Hanedanı'ndan Jahh Ailesi, Simavi Ailesi de müşterileri arasındaymış. Altay, "Koç ve Sabancılar'dan da müşterilerim var" diyor.
Altay Coiffeur'da fiyatlar, bir hayli tuzlu. Örneğin sadece röfle yaptırmanın maliyeti 250 pound. Türk lirası olarak 600 milyon lira. Diğer fiyatlar ise şöyle: Saç kesme 70 - 80 pound, masaj 115 pound, göz altı torbaları için bakım 150 - 300 pound.

'Bir zamanlar' İstanbul'da farklı kuaför salonlarında ve otellerde çalışan Altay'ın müşterileri, birkaç bin dolar bahşiş veren cinsten! "İngiltere'yi ziyaret ettiğinde aktör Sean Connery masaja, ABD eski Dışişleri bakanları Madlen Allbright fön için, James Baker ise saç kesimi ve bakımı için gelir. ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore'un eşi Tipper Gore da İngiltere'ye geldiğinde bize uğrar. Bir keresinde bize verdiği randevuya gelemediği için özür mektubu gönderdi" diyor.
1984'te İngiltere'yi ziyarete gelen Fas Kralı Muhammed'in, kızı Meryem'in saçını yapmış, Kral 5 bin pound vermiş. Sadece saçını kuruttuğu Katar Kralı ise 50 pound vermiş.





BUSINESS


Muhafazakâr MÜSİAD, Metroseksüel olabilir mi?
EDİTÖRDEN
Amerikalıların Yale'i Türklerin Rize'si var
En mutlu anları üniversitede geçiyor
Zorlu birinci oldu, 'hoca' makale yazdı, Briç Olimpiyatı geldi
Amerikalı yatırımcıların Ankara'daki hamisi
'Pabucu dama atmak' bizim meslek örgütlerimizin geleneği idi
Şişman tavuk daha lezzetli olmaz, köy tavuğu yetmez
Ünlüler müşteri oldu, Londra'ya Paris'e kuaför salonu açtı
Enflasyon Muhasebesi
'Süpermarket televizyonları' dönemi başlıyor
'Banka profesyonelleri krizde kötü sınav verdi'
'İşler açılıyor, en büyük fırsatlar Çin'de'
Kızların günahı
Hem ticaret, hem bağış
Onlar her zaman moda