En Fransa hükümetinden 'şarap için' tavsiyesi

Fransa hükümetinden 'şarap için' tavsiyesi

07.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fransa hükümetinden 'şarap için' tavsiyesi

Fransa hükümetinden şarap için tavsiyesi



Fransa'da şarap endüstrisine 1991 yılında getirilen reklam kısıtlamaları sonrasında düşen şarap satışları karşısında Fransız hükümeti farklı bir uygulamaya gidiyor. Hükümet, düşen şarap satışları karşısında zor duruma giren şarap endüstrisini krizden çıkarmak için reklam kampanyaları üzerindeki sınırlamaları kaldıracak ve halkı 'şarap içmeye' teşvik edecek.
Özellikle Irak savaşı sonrasında ABD ve Avrupa'lı müttefik ülkelerin sınırlamaları ile ihracat alanları daralan Fransız üreticilerin hükümete baskısı sonucu değiştirilecek yasa siyasi bir mesaj da taşıyor. Yasa, son günler de sağlık alanında yapılan uyarı ve bazı kısıtlamalara muhalif bir özellik taşıyor. Fransa Tarım Bakanı Herve Gaymard bu hafta içinde , 1991 yılında getirilen ve spor karşılaşmaları başta olmak üzere televizyonlarda yayınlanan şarap ve alkollü içki reklamlarına kısıtlamalar getiren yasanın değiştirileceğinin müjdesini verdi.
Fransa'nın şarap ihracatı geçen yıl Irak savaşı dolayısıyla yüzde 3.4 düşüş göstermişti. Euro'nun dolar karşısında değer kazanması ile artan şarap fiyatları ise Fransa'nın ihracatını etkilemişti. Fransız şarap üreticileri 1960'lı yıllarda kişi başına 100 litre şarap üretirken 2002 yılında sadece 58 litre üretim yaptılar.




BUSINESS