En İlhan Mansız'ın damatlığı hazırlanıyor

İlhan Mansız'ın damatlığı hazırlanıyor

10.08.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

İlhan Mansız'ın damatlığı hazırlanıyor

İlhan Mansızın damatlığı hazırlanıyor





Türkiye'nin önde gelen erkek giyim markaları, müşterileri için "haute couture" anlayışı içinde özel dikim yapıyor. Kumaşı, düğmeleri, deseni ve modeli müşterinin seçimiyle yapılan giysiler, yaklaşık bir ay süren bir titizlikle hazırlanıyor. Markalar provalar için müşterilerinin evlerine ya da ofislerine kadar gidiyorlar. Kol iliklerinin satıştan sonra açıldığı, ceket ve kol manşetlerinin elde dikildiği takım elbiseler kişiye en az 1.5 milyar liraya mal oluyor.
Ermenegildo Zegna yılın her günü özel dikim yapan markalardan biri. İtalyan marka buradaki müşterileri için Türk bir terziyle çalışıyor. Takım elbisenin yanında kostüm, pantolon, ceket, kravat ve gömlek siparişlerini karşılayan Zegna yılda iki defa da İtalya'daki terzisini Türkiye'ye getiriyor. 5 gün boyunca Türkiye'de kalan terzi, markanın Nişantaşı'ndaki mağazasının yanında Beymen'deki cornerlerında ve Ankara'da özel dikim yapıyor. İtalyan terzinin provalarla müşterisinden aldığı ölçüler İsviçre'ye gidiyor ve beş hafta içinde de sipariş teslim ediliyor.
Normal reyon fiyatlarından yüzde 15 daha pahalı olan Ermenegildo Zegna'daki haute couture dikime finans sektöründe talep geliyor. Fiyatlar, takım elbise 2.5 - 5.5 milyar lira, pantolon 600 milyon - 1.5 milyar lira, palto 2.7 - 9 milyar lira arasında değişiyor.

Schumacher'in terzisi
Vakko, müşterileri için özel dikim "haute couture" anlayışını sunan en eski markalardan biri. Takım elbise, smokin, kravat, palto, gömlek ve pantolon için özel dikim yapan marka, her yıl sezon başında Michael Schumacher ve Helmut Kohl gibi birçok ünlünün de terzisi olan Luigi Faccihini'yi 'Ismarlama Günleri' adı altında Türkiye'ye getiriyor.

Bir defada 150 sipariş
Geçen yıl dört gün Türkiye'de kalan ünlü terzi, tam 150 işadamına takım elbise dikmiş. Vakko'nun özel dikim müşterileri arasında Selim Hamamcıoğlu, Alp Taşkent ve Ahmet Hamoğlu da bulunuyor. Vakko'da özel dikim günlerinde yapılan bir takım elbise yaklaşık olarak 1.5 milyara mal oluyor.

30 kere ütüleniyor
Beymen'lerde satılan İtalyan markası Corneliani, bütün dünyada uyguladığı 'Made to Measure' adı altında müşterilerine haute couture olanağı sunuyor. Takım elbise diktirmek isteyenler öncelikle, kumaşlarını ve düğmelerini seçiyorlar. Daha sonra çizim kitapçığından model belirleniyor. Terziler ölçü aldıktan sonra siparişler mağazadaki bilgisayarlar aracılığıyla internet üzerinden İtalya'ya gönderiliyor. 30 kere makinada son bir kere de elde ütülenen takım elbiselerin kol manşeti, yaka ve düğmeleri elde dikiliyor.
Mithat Selection, ısmarlama takım elbise diktirmek isteyen müşterileri için provaları mağaza dışına da taşıyor. Terziler müşterilerin evlerine ya da işyerlerine gidip ölçü alıyorlar. Üç hafta içinde teslim edilen takım elbiselerin kol ağızları elde dikiliyor. Kol ilikleri de satıştan sonra açılıyor.

Damat & Tween sadece sponsoru olduğu ünlü kişilere özel dikim takım elbise yapıyor. Cem Davran, Beyazıt Öztürk gibi kişilerin sahne ve günlük kostümlerini diken marka çok yakında evlenecek olan İlhan Mansız'ın da damatlığını dikmeye
hazırlanıyor. 10 kişilik bir tasarım ekibiyle İlhan Mansız'ın damatlığının hazırlık aşamasında olan Damat & Tween bunun için ünlü futbolcudan herhangi bir ücret almayacak. Markanın tasarım ekibi İlhan'a beş farklı tasarım sunacak. Doğumdan sonra showroom'a Nina'yla birlikte gelecek olan İlhan, kendi damatlığını beğenecek.
Eylül ayı gibi evlenmeye hazırlanan Mansız'ın damatlığı on gün içinde yetiştirilecek.



BUSINESS


Bebekler büyüdü paraya yürüdü
Küfür insanı ünlü yapar mı?
Korka korka yılda 800 gram çikolata yiyoruz
'Siz Türkler yaz iyimserisiniz'
Ne olacak bu rakının hali?
Hollandalılar bizim bombus arısının tanesini 10 dolara satıyor
Hiç ayna karşısında çıplak dans ettiniz mi?
Borsanın büyüyememesinden işadamlarımız sorumlu
Konser saatine kadar saklanıyor
Localı, barlı, yatar koltuklu 90 sinema salonu kuracaklar
Takının müşterisi erkekler
Zincir markete gir, marka ol!
Temel içgüdüleri baştan çıkarıyorlar
İnternette 450 sanal restoran açtı
Terzi İtalya'dan, prova Türkiye'de, dikiş İsviçre'de
Dört yıl elde tutulan gayrimenkulün satışındaki kazanca vergi yok