En Ofisler çiçek açtı

Ofisler çiçek açtı

30.09.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ofisler botanik bahçesine döndü. Hollanda'dan Bonzai, salix dalları getirtiliyor. Çiçekçiler, ofis çiçeklerinin haftalık bakımını da yapıyorlar

Ofisler çiçek açtı





İş dünyasında hızla yayılan bu trend, ofisleri son dönemlerde botanik bahçesi haline getirdi. Çiçekler ve botanik bitkiler son yıllarda ofis dekorasyonunun ayrılmaz parçaları oldu. Çiçekçiler, dekorasyoncular çağrılarak, proje yaptırılıyor, özel çiçek siparişleri veriliyor.
Çiçekçiler, dünyada çiçek trendlerini belirleyen ülke olan Hollanda'dan ofisler için, özel ısıtma ve soğutma sistemine sahip tırlarla her ay çiçek getiriyorlar. Bu sistemi uygulayan Kaktüs; Sabancı, Koç, Garanti, Akbank gibi firmalarla Mustafa Koç ve Erol Sabancı gibi işadamlarına özel konsept çiçekler tasarlıyor.

Mustafa Koç'un Bonzai tutkusu
Kaktüs'ün yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, bu yıl ofislerin gözdesi Bonzai. Bonzai, yaz - kış yeşil kalabilen ve karanlıkta da rahatlıkla yetişebilen bir bitki. Türkiye'ye Hollanda'dan getiriliyor. Küçük bir ağacı andıran Bonzai'ler dünya jet sosyetinin de tercihi olduğu için oldukça pahalı. Küçük boyuttakileri 150 milyon, büyük olanları ise 1 milyardan satışa sunuluyor. İş adamı Mustafa Koç da, bu çiçeğin tutkunlarından. Ofisini boy boy Bonzailerle donatan Koç, yakın arkadaşları için de bu çiçeği sipariş veriyormuş. Bonzai'nin bir başka müdavimi de Erol Sabancı. Ofisi için Bonzai siparişi veren Erol Sabancı, genellikle büyüklerini tercih ediyormuş.

Dalları dore boyatmak moda
Ofislerde bu yıl yaygın olarak dekoratif amaçlı kullanılan ve duvarları saran Salix dalları da çok gözde. Dalları açık renkte olduğu için özellikle karanlık ofislerde tercih ediliyor. Salix dalları müşterinin isteği üzerine değişik renklerde de boyanabiliyor.
Büyük cam vazolarda duran bu dallar, istenirse kapalı bir mekanda yıllarca aynı şekilde kalabiliyor. Bu sezon genellikle Salix dallarını dore rengine boyatmak moda. Dalların tanesi 7.5 milyon ile 22 milyon arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Çiçekçiler bakımı üstleniyor
Ofislerde bu yılın bir başka trendiyse Lucky Bambu. Dalları kıvrık olan bambu ağacının geniş, içi su dolu bir vazoda durması gerekiyor. Bakımı bir hayli kolay olan bu bitki ilginç görüntüsüyle dikkat çekiyor. Boyutlarına göre bambu ağacının tanesi 15 ile 60 milyon arasında değişiyor.
Çiçekçiler bakım da yapıyor. Bonzai, Orkide, Salix ve Lucky Bambu için haftada bir ofislere giden bakım servisi, bu çiçekleri sulayıp vitaminlerini veriyor.



BUSINESS